جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 19 تیر 1400 - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

Fastmarkets: تولید فولاد ایران تحت تأثیر کمبود برق قرار می‌گیرد

نشریه Fastmarkets در جدیدترین گزارش خود به کمبود برق در ایران و تأثیر آن بر صنعت فولاد کشور پرداخته است.

به گزارش فولادبان؛ Fastmarkets در گزارشی درباره کمبود برق در ایران و تأثیر آن بر صنعت فولاد نوشته است: فعالان بازار می‌گویند که تولید فولاد ایران با کمبود شدید برق که از ماه ژوئن آغاز شده و هنوز هم ادامه دارد، کاهش خواهد یافت.

روزنامه ایرانی Financial Tribune در 7 جولای گزارش داد که شرکت تولید، انتقال و توزیع برق ایران (توانیر) به کارخانه‌های تولید فولاد و سیمان دستور داده است که از سه‌شنبه 6 جولای مصرف برق را کاهش دهند.

یکی از منابع تجاری در ایران در این باره گفت: به کارخانه‌های فولادسازی ایرانی دستور داده شده است که در ماه جولای به دلیل کمبود برق در کشور و تابستان بسیار گرم، مصرف برق را حداقل 50 درصد کاهش دهند.

وی گفت: این کارخانه‌ها در حال مذاکره با مقامات در مورد قطع واقعی مصرف برق هستند. این موضوع به منطقه بستگی دارد.

به بعضی از کارخانه‌های جنوب کشور دستور داده شد 100 درصد مصرف برق و تولید خود را متوقف کنند؛ بنابراین آنها در حال صدور اعلامیه‌های فورس ماژور برای فعالیت نورد در ماه جولای هستند.

یک منبع دیگر گفت که این تغییرات عمدتاً باعث ضرر کارخانه‌هایی می‌شود که نیروگاه ندارند. البته درواقع، اکثر فولادسازان ایرانی، نیروگاه دارند.

بر اساس تخمین انجمن جهانی فولاد Worldsteel، تولید فولاد خام ایران در ماه مه بالغ بر 2.6 میلیون تن بود که نشان‌دهنده افزایش 7.7 درصدی نسبت به سال گذشته است.

طبق گزارش Worldsteel، در 5 ماه اول 2021، تولید فولاد خام ایران با 9.2 درصد افزایش سالانه به 12.5 میلیون تن رسیده است.

فعالان بازار می‌گویند که کاهش تولید فولاد ایران می‌تواند جلوی صادرات فولاد را بگیرد.

طبق گزارش انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران (ISPA)، این کشور در دو ماه نخست سال جاری شمسی (که از 21 مارس تا 21 مه 2021 را شامل می‌شود) 1.44 میلیون تن محصولات فولادی صادر کرد؛ تقریباً دو برابر سطح قبلی که با پشتیبانی تقاضا در آسیا و خاورمیانه محقق شد.

محصولات فولادی نیمه‌تمام با رشد 133.6 درصدی نسبت به سال گذشته به 967000 تن افزایش یافته است و بیشترین تأثیر را در رشد صادرات فولاد ایران داشته است.

فروش شمش بیلت و بلوم ایران به مشتریان خارجی با رشد 90 درصدی به 652 هزار تن رسید که ناشی از تقاضا در آسیا به‌ویژه چین بود.

در همین مدت فروش اسلب ایران بیش از چهار برابر شده و از 71 هزار تن به 315 هزار تن رسیده است.

ارزیابی هفتگی Fastmarkets برای شمش فولاد صادراتی ایران، در 7 جولای 595 تا 609 دلار به ازای هر تن بود که 3 تا 5 دلار در هر تن نسبت به قیمت 600 تا 612 دلار به ازای هر تن در یک هفته قبل کاهش داشت.

این ارزیابی همچنین برای اسلب صادراتی ایران با افزایش 10 دلاری در هفته گذشته به 740 تا 770 دلار در هر تن رسید.

یک منبع تولیدکننده فولاد محلی گفت ایران به دلیل کمبود برق نمی‌تواند تولید و صادرات فولاد را ادامه دهد و پس از آن باید مدتی صحنه بازار را ترک کند بنابراین قیمت‌ها افزایش می‌یابد.

یک منبع تجاری هم گفت: کمبود عرضه فولادسازان ایرانی، از تلاش‌های اخیر فولادسازان کشورهای مشترک‌المنافع CIS برای افزایش قیمت حمایت خواهد کرد.

شاخص Fastmarkets درباره شمش فولاد صادراتی CIS، در 7 جولای 637 دلار در هر تن فوب دریای سیاه محاسبه شد که 14 دلار نسبت به روز قبل افزایش داشت.

مصرف برق ایران در تابستان امسال بیش از 60 هزار مگاوات در روز بوده است که بیش از 10 درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشته است، در حالی که تولید برق 50 هزار تا 56 هزار مگاوات ثابت بوده است.

با باقی ماندن یارانه و ارزان بودن برق، هیچ انگیزه‌ای برای مردم وجود ندارد که استفاده از برق را محدود کنند. به عنوان مثال استخراج ارز رمزنگاری‌شده توسط مزارع عظیم رایانه‌ای تا 10 درصد برق در کشور را مصرف می‌کند.

توانیر با اشاره به اینکه 85 درصد استخراج ارزهای رمزپایه غیرقانونی است، اعلام کرده فقط 50 کارخانه مجاز تولید بیت کوین در ایران وجود دارد.

مصرف برق در ایران در 29 ژوئن، به بیش از 64 هزار مگاوات افزایش یافت و به رکورد جدیدی رسید که علی‌رغم مصرف کمتر توسط بخش صنعت، 9 هزار و 800 مگاوات بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. استفاده روزانه از سیستم‌های خنک‌کننده حدود 19 هزار مگاوات برق مصرف می‌کند. امواج گرما در ماه ژوئن در ایران چیز جدیدی نیست اما توضیح افزایش 20 درصدی مصرف برق کمی دشوار است.

سخنگوی شبکه برق ایران روز شنبه گفت که مصرف زیاد باعث افزایش فاصله بین تولید برق و مصرف آن به 11 هزار مگاوات در روز شده است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors