سوء استفاده فولادسازان در قیمت‌گذاری شمش

مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران با اشاره به سیاست‌های غلط دولت در حمایت از فولادسازان گفت: فولادسازان از سیاست‌های اشتباه دولت و وزارت صمت در قیمت‌گذاری شمش سوءاستفاده می‌کنند.

محمد وحید شیخ‌زاده در گفتگو با فولادبان در رابطه با گران شدن شمش بلوم در بورس کالا گفت: قیمت جهانی سنگ آهنی که فولادی‌ها در داخل کشور خریداری می‌کنند، حداقل ۵۰ و حداکثر ۶۰ درصد قیمت‌های جهانی است و به همین ترتیب، هزینه انرژی و نیروی کار این کارخانه‌ها هم کمتر از قیمت‌های جهانی است.

وی در ادامه تصریح کرد: گران شدن شمش بلوم در بورس کالا و همچنین، سود کلانی که این دسته از تولیدکنندگان میانی زنجیره فولاد به دست می‌آورند، با وجود خریداری مواد اولی هارزان ، استفاده انرژی ارزان و به کار گرفتن نیروی انسانی ارزان‌قیمت، به خود فولادسازان بازمی‌گردد که این سیاست را پیش گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران افزود: از نظر نیاز داخلی در حال حاضر، حداکثر میزان مصرف داخلی از فولاد در داخل کشور ۱۵ میلیون تن است؛ در حالی که ۱۰ تا ۱۵ میلیون تن مازاد تولید داریم و دلیل اینکه فولادسازان شمش‌های خود را بالاتر از قیمت صادراتی عرضه می‌کنند به سیاست دولت بازمی‌گردد.

شیخ‌زاده تأکید کرد: عمده دلیل این گرانی مربوط به سیاست‌گذاری دولت، وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین، سوء استفاده شرکت‌های تولیدکننده فولاد می‌شود چراکه عمده فولادسازان هم دولتی هستند و دولت از آن‌ها حمایت می‌کند و مدیران آن‌ها توسط دولت انتخاب می‌شود.

وی اضافه کرد: افزایش قیمت شمش عمدتا به سیاست‌گذاری وزارت صمت و عدم مدیریت کامل بر مدیران شرکت‌های فولادی است که این نتایج را به بارمی‌آورد چون این مدیران توسط دولت انتخاب می‌شوند و می‌توانند برای انتخاب اعضای هیئت مدیره سیاست و روشی دیگر را به کار گیرند.

مدیرعامل شرکت مهندسی فکور صنعت تهران در پایان گفت: اشتباهی که فولادسازان دارند، این است که فکر می‌کنند این خوراک ارزان (سنگ آهن، گندله، کنسانتره و آهن اسفنجی) همیشه در دسترس آن‌هاست، در حالی که ممکن است مجبور شوند در سالیان آینده، سنگ آهن خود را به قیمت جهانی خریداری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *