جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 16 تیر 1400 - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

باز شدن راه مهندسی عرضه در بورس کالا

یک فعال صنعت فولاد با انتقاد از ترکیب اعضای هیئت مدیره بورس کالا، گفت: با وجود اینکه دولت راه‌های ایجاد رانت را بسته است، بورس کالا راه‌های مهندسی عرضه و قیمت‌گذاری را باز گذاشته است.

امید ظفر

امید ظفر در گفتگو با فولادبان در رابطه با اعضای جدید هیئت مدیره بورس کالا گفت: در گذشته هم ترکیب هیئت مدیره بورس کالا این چنین بود و سه فولادساز در این ترکیب حضور داشتند بنابراین، به نظر نمی‌رسد که تغییری در روند سیاست‌های بورس کالا ایجاد شود. با توجه به حضور و عرضه کالاهای متنوع، باید نماینده‌ای از همه اقلامی که در بورس کالا عرضه می‌شوند در ترکیب هیئت مدیره باشد، اما با توجه به اینکه فولادی‌ها از سهامداران قدیمی بورس کالا هستند و مابقی محصولات در ادامه به سبد عرضه بورس کالا اضافه شدند، سهم بیشتری در ترکیب هیئت مدیره دارند.

وی در ادامه تصریح کرد: مطمئنا این ترکیب در تصمیماتی که در بورس کالا اخذ می‌شود مؤثر خواهد بود و همین موضوع باعث مشکلاتی در فرآیند تعیین قیمت‌های پایه شده چراکه نگاه غالب در این بخش بیشتر معطوف به بخش میانی زنجیره فولاد است و به نظر می‌رسد ساز و کار و شیوه مطلوب ارائه نخواهد شد تا نظر تمامی زنجیره فولاد را تأمین کند.

این فعال صنعت فولاد با اشاره به اینکه دولت راه‌های ایجاد رانت را تا جای ممکن بسته است، تأکید کرد: متأسفانه، با سیاست‌های فعلی بورس، راه مهندسی عرضه  و قیمت تا حدودی باز بوده و اغلب سیاست‌های بورس کالا در راستای تأمین منافع زنجیره میانی فولاد است. بخش پایین‌دستی زنجیره فولاد و نوردکاران هم از لحاظ تأمین مواد اولیه (شمش) و هم از لحاظ عرضه محصولات با کمترین تفاوت قیمت با شمش فولادی تحت فشار هستند و باید ساز و کاری ایجاد شود تا بحث رانت منتفی باشد.

ظفر در پایان افزود: من به عنوان عرضه‌کننده و خریدار محصول از بورس کالا معتقدم عدالت در پذیرش شرکت و وجه ضمانت بابت عرضه و خرید رعایت نمی‌شود و بورس به شرکت‌های دولتی راحت‌تر خدمات می‌دهد در حالی که بورس برای پرهیز از دخالت دولت و در راستای شفاف‌سازی و کمک به گسترش و توسعه شرکت‌های بخش خصوصی ایجاد شده است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors