جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 15 تیر 1400 - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

بورس کالا یا بورس فولاد؟!/ پرده‌ها کنار رفت

با معرفی اعضای هیئت مدیره جدید بورس کالا در مجمع عمومی این شرکت، پرده‌ها از مدیریت این نهاد کنار زده شد و حقیقت آشکار شد.

به گزارش فولادبان؛ مدت‌ها است در محافل خبری برخی فعالان زنجیره فولاد از انحصار فولادسازان در بورس کالا گلایه دارند، انجمن سنگ آهن و انجمن نوردکاران بارها گفته‌اند تصمیمات و رویه‌های بورس کالا توسط فولادی‌ها ابلاغ و تعیین تکلیف می‌شود.

این انتقاد همواره از سوی مسئولان بورس کالا و فولادی‌ها رد شده است، حتی کار به آنجا رسید که به اشاره فولادی‌ها نظرات وزارت صمت هم بایکوت شد.

حالا با تعیین هیئت مدیره جدید بورس کالا و حضور چهار عضو غیر فولادی ظاهراً عدم انحصار فولادی‌ها نمایان شده چون در هیئت مدیره فولادی‌ها سه عضو دارند، اما اگر اعضای جدید غیر فولادی را زیر ذره‌بین ببریم، نتایج دیگری حاصل می‌شود.

در حال حاضر، به غیر از نمایندگان سه غول فولادی یعنی مبارکه، ذوب آهن و خوزستان، چهار شرکت دیگر عضو هیئت مدیره هستند: کارگزاری بانک کشاورزی که بانک کشاورزی سهامدار صد درصد آن است، تاپیکو که زیر مجموعه شستا و در حوزه پتروشیمی فعال است و کارگزاری سی‌ولکس و شرکت تامین سرمایه تمدن؛ نگاهی به ارتباطات دو شرکت آخر می‌اندازیم.

شرکت کارگزاری سی‌ولکس

شرکت کارگزاری سی‌ولکس مدت زیادی است که معاملات فولادی‌ها را در بورس کالای ایران انجام می‌دهد و شرکت‌های توسعه تجارت بین‌المللی صبا، سرمایه‌گذاری مس سرچشمه، سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، تأمین مواد اولیه صبا نور و صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد سهامداران این شرکت هستند، اما در زیرمجموعه سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، نام شرکت‌های تهیه و تولید مواد معدنی شرق فولاد خراسان و آهن و فولاد سرمد ابرکوه دیده می‌شود.

با این حساب، عمده سهامداران این شرکت کارگزاری زیرمجموعه فولادی‌ها محصوب می‌شوند و یک رأی مستقیم از طریق سی‌ولکس به رأی فولادسازان بزرگ کشور در بورس کالا اضافه می‌شود.

شرکت تأمین سرمایه تمدن

تأمین سرمایه تمدن متعلق به شرکت‌های تأمین آتیه و رفاه کارکنان بانک توسعه صادرات، راهبران هدف، راهبران اقتصادی آرمان، سرمایه‌گذاری شهر آتیه، بانک شهر، بانک توسعه صادرات ایران و سرمایه‌گذاری آتیه‌اندیشان مس است.

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به عنوان مهم‌ترین سرمایه‌گذار معادن و صنایع معدنی کشور، در میان سهامداران شرکت‌های زیرمجموعه مس سرچشمه و آتیه‌اندیشان مس است که به این ترتیب، می‌تواند یک رأی غیر مستقیم به رأی فولاسازان بزرگ کشور اضافه کند.

بنابراین، با احتساب سی‌ولکس، در حال حاضر فولادی‌ها از هفت رأی هیئت مدیره چهار رأی مستقیم و یک رأی غیر مستقیم از طریق ایمیدرو و مس دارند.

حالا آیا بورس کالا به عنوان بازارساز اصلی بخش فولاد آیا عملکرد متعادل و به نفع همه حلقه‌های زنجیره فولاد خواهد داشت؟ حتما همینطور است!

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors