جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 09 تیر 1400 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

نیاز مبرم به سرعت عمل در تصمیم‌گیری در بورس کالا

مدیر بازرگانی گروه صنعتی فولاد یزد با اشاره به اینکه بورس کالا باید چالاکی لازم را در تصمیم‌گیری خود داشته باشد، گفت: قوانین بورس نباید به گونه‌ای دست و پای تولیدکنندگان را ببندند که بازارهای هدف و صادراتی از دست نروند.

حمیدرضا ریحانی در گفتگو با فولادبان در رابطه با شیوه قیمت‌گذاری جدید شمش و مقاطع در بورس کالا گفت: فروش محصولات فولادی می‌تواند به دو شکل صورت بگیرد که یکی از آن‌ها دید جهانی به بازار است یعنی این دید را نداشته باشیم که سود یکسان در زنجیره توزیع شود و امکان دارد سود در یک حوزه بیشتر باشد و در مقطع زمانی دیگری، یک حلقه دیگر سود بیشتری کسب کند.

وی در ادامه تصریح کرد: نگاه دیگری که می‌توان در فروش محصولات فولادی داشت به این صورت است که قیمت‌گذاری و عرضه به شکل دستوری انجام شود که بهترین مکان برای اجرایی شدن هر دو روش، بورس کالاست؛ جایی که واسطه‌ها حذف می‌شوند و شفافیت اتفاق می‌افتد، اما نکته حائز اهمیت این است که این کارها باید کارشناسانه به وقوع بپیوندند.

مدیر بازرگانی گروه صنعتی فولاد یزد با اشاره به اینکه کشور ایران با تولید 30 میلیون تن فولاد در بین 10 کشور برتر جهان قرار دارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه بازار داخل نمی‌تواند این میزان فولاد را مصرف کند، نیمی از آن باید صادر شود، اما اکثر محصولات صادراتی ما به گونه‌ای نیستند که ارزش افزوده‌ای برای کشور داشته باشند و ما باید به سمت تولید محصولاتی برویم که ارزش افزوده بالایی در سبد کالایی آن‌ها باشد.

ریحانی درباره نحوه افزایش ارزش افزوده در صادرات محصولات فولادی گفت: بخش پایین‌دستی زنجیره باید ادوات و تجهیزات خود را در کنار دانش فنی خود پیشرفته کنند که همه این پیشرفت‌ها هزینه مختص خود را دارد و این هزینه‌ها باید از تولید یک بخش تأمین شود و اگر یک تولیدکننده بخواهد چنین کاری را انجام دهد، باید از فرصت‌های ایجاد شده خود استفاده کند و در مقابل، از طرف دولت حمایت شود.

وی افزود: حمایت از تولیدکنندگان در جهت صادرات، هم به نفع صنعت فولاد کشور و هم از لحاظ ارزآوری به نفع اقتصاد کشور خواهد بود بنابراین، قوانینی که در بورس اعمال می‌شود، نباید دست و پا گیر باشند. در حقیقت، این قوانین نباید به گونه‌ای باشند که با دخالت در عرضه و قیمت‌گذاری، شرکت‌های تولیدکننده بازارهای خود را از دست بدهند.

مدیر بازرگانی گروه صنعتی فولاد یزد تصریح کرد: زمانی یک فرآیند بازرگانی به موفقیت می‌رسد که از فرصت‌های ایجاد شده نهایت استفاده شود و این موفقیت چالاکی و سرعت در تصمیم‌گیری را می‌طلبد، اما تصمیم‌گیری‌ها در بورس آن سرعت لازم را در اجرایی شدن ندارند؛ هرچند این تصمیم‌ها به درستی گرفته می‌شوند، اما تا زمانی که بروکراسی‌های اداری آن‌ها انجام شود، از زمان اثرگذاری مناسب آن‌ها می‌گذرد. به این ترتیب، تولیدکنندگان بازارهای هدف و صادراتی خود را از دست می‌دهند.

ریحانی با تأکید بر اینکه این مشکل شامل حال فعالان حوزه معدنی نیز می‌شود، گفت: همه می‌دانیم که طی سالیان آینده در تأمین سنگ آهن کشور به مشکل برخورد خواهیم کرد بنابراین، نیاز مبرم به اکتشاف و توسعه فناوری داریم که باید در این حوزه هم هزینه شود و می‌توان نتیجه گرفت تولیدکنندگان باید به سمتی حرکت کنند که بتوانند هزینه‌ها را در تولید خود به دست آورند.

وی در پایان افزود: بورس کالا و وزارت صمت باید تنظیم بازار را انجام دهند، اما باید نظر کارشناسان این صنعت هم باید در نظر گرفت. بهترین مرجعی که می‌تواند یک چراغ راهنما برای این مسیر باشد، تولیدکنندگان هستند و انجمن تولیدکنندگان فولاد می‌تواند این مهم را بر عهده بگیرد و سرعت و چالاکی لازم را در تصمیم‌های بورس کالا اعمال کند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors