رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران گفت: در نشست اخیر کمیته تخصصی فولاد مقرر شد با رایزنی با گمرک، ترتیبی داده شود تا آخرین قیمت صادراتی مندرج در اظهارنامه شرکتهای بورسی تولیدکننده مقاطع طویل فولادی، مبنای ارزش پایه صادراتی، مابقی شرکتها و رفع تعهدات ارزی آنها باشد.
سید احمد رضوی نیک در گفتگو با فولادبان با خبر دادن از برگزاری نشستی با حضور معاون معدنی وزیر صمت و اعضای انجمنهای نوردکاران و فولادسازان، گفت: در این نشست مقرر شد به منظورحمایت از محصولات نهایی، قیمت صادراتی شرکتهای معتبر صادرکننده بزرگ بورسی برای شرکتهای نوردی صادرکننده هم اعمال شود که تمام اعضا با این موضوع توافق کردند.
وی در ادامه تصریح کرد: در این نشست خواسته نوردکاران این بود که یا 80 درصد قیمت CIS ملاک ارزشگذاری قرار بگیرد و یا با توجه به تعرفههایی که در شرایط خاص بر روی محصولات نهایی اعمال میشود، ملاک باشد زیرا در حال حاضر بیشتر نورد کاران صادرکننده و صادرکنندگان بورس محصولات نهایی خود را زیر قیمت و حتی کمتر از قیمت شمش و جهانی صادر میکنند.
رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران تأکید کرد: در این نشست قرار شد با رایزنی با گمرک، ترتیبی اتخاذ شود تا آخرین قیمت صادراتی مندرج در اظهارنامه شرکتهای بورسی تولیدکننده مقاطع طویل فولادی، مبنای ارزش پایه صادراتی مابقی شرکتها و رفع تعهدات ارزی آنها باشد.
رضوی نیک گفت: این درخواست به علت واقعی نبودن قیمت محصولات نهایی مطرح شد که با حمایت تمامی اعضا از جمله وزارت صنعت، انجمن فولاد، سازمانهای ذیربط مثل سازمان حمایت از مصرفکننده، نماینده دادستان و سازمان تعزیرات مواجه شد.
وی در تبیین این توافق افزود: در این نشست مقررشد قیمت صادراتی محصولات نهایی یعنی میلگرد، نبشی و تیرآهن 640 دلار اعمال شود وبه گمرک هم اعلام شد رقم 810 دلار را اصلاح کند زیرا پیش از این، صادرکنندگان نوردی باید مابهالتفاوت حدود 120 دلاری را به بانک مرکزی پرداخت میکردند و اگر این تعهدات ارزی پرداخت نمیشد، به جرایم تعزیراتی محکوم میشدند؛ در حالی که حتی محصولات خود را کمتر از 640 دلار فروخته بودند.
رئیس هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران در پایان تأکید کرد: حمایت از تولید داخلی و کاهش تنشهای بازارداخلی و حفظ آرامش بازار نتیجه منطقی کردن قیمت صادراتی است و باید دانست اگر ما از محصول نهایی حمایت کافی را نکنیم، مجبوریم خام فروشی کنیم و با صادرات شمش از میانه زنجیره، اشتغال پاییندستی را از دست بدهیم.
گفتنی است، پیش از این مصاحبه سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور در مصاحبهای با چیلان گفته بود: در جلسه اخیر کمیته تخصصی فولاد، وزارت صمت با پیشنهاد مشترک انجمن فولاد و نوردکاران برای حل مشکل ارزش پایه صادراتی غیرواقعی مقاطع طویل فولادی موافقت کرد و مقرر شد که با رایزنی با گمرک، ترتیبی اتخاذ شود تا آخرین قیمت صادراتی مندرج در اظهارنامه شرکتهای بورسی تولیدکننده مقاطع طویل فولادی، مبنای ارزش پایه صادراتی مابقی شرکتها و رفع تعهدات ارزی آنها باشد.
وی همچنین گفته است: متأسفانه ارزش پایه صادراتی مقاطع طویل فولادی در گمرک بر اساس قیمتهای جهانی درجشده در متال بولتن ثبت میشد که این امر با توجه پایینتر بودن قیمت مقاطع طویل صادراتی ایران، مشکلات عدیده ای را برای واحدهای نوردی ایجاد کرده بود. درج ارزش پایه صادراتی غیرواقعی، روند بازگشت ارز حاصل از صادرات محصولات طویل را با اختلالاتی مواجه ساخته بود و تعهدات غیرواقعی برای صادرکنندگان مقاطع فولادی ایجاد میکرد.