جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 15 دی 1399 - 4 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

گرانی شیوه‌نامه‌ای فولاد وارد فاز جدیدی شد/ آغاز موج جدید رشد افسارگسیخته قیمت مقاطع در بازار آزاد

در شرایطی که همه نوردکاران و بازاریان آهن فهمیده‌اند که قیمت شمش بلوم نیز در معاملات فردای بورس کالا بر مبنای ضریب 80 درصد قیمت محصولات صادراتی منطقه CIS تعیین شده است و به‌زودی قیمت پایه میلگرد در بورس کالا نیز با احتساب مالیات به حدود 14 هزار و 250 تومان خواهد رسید، موج جدیدی از گرانی مقاطع طویل فولادی در بازار آزاد آغاز شده و این وسط وزیر صمت قیمت‌های پایه بورسی را عامل اصلی گرانی‌های اخیر فولاد می‌داند، نه نسخه پیچیده‌شده توسط آقای دکتر نهاوندیان را.

به گزارش فولادبان؛ قیمت‌های پایه بورسی، این متهم اول وزیر صمت درباره علت گرانی‌های اخیر فولاد طبق صحبت‌های امروز ایشان است، این در حالی است که امروز و دیروز که قیمت‌های پایه انواع شمش و ورق فولادی مشخص شد، کاملا معلوم بود که این نرخ‌ها طبق شیوه‌نامه جدید دولت یعنی ضریب 80 درصد نرخ‌های درج‌شده در نشریه متال بولتن در گزارش روز 23 دسامبر این نشریه برای قیمت محصولات صادراتی منطقه CIS تعیین شده است. بنابراین تا کنون در بورس کالا هیچ اتفاقی برخلاف شیوه‌نامه ابلاغ‌شده از سوی معاون اقتصادی رئیس‌جمهور رخ نداده است که بخواهیم این شرکت و قیمت‌های پایه محصولات فولادی در اطلاعیه‌های عرضه آن را متهم گرانی‌های اخیر بدانیم.

در این میان اما باید توجه داشت که در روزهای اخیر برخی صحبت‌های در گوشی از سوی مقامات آگاه وزارت صمت که بعضا به گوش ما هم رسید، از این حکایت داشت که احتمال دارد دولت برای ایجاد تعادل در بازار داخلی فولاد، قیمت پایه محصولات فولادی را برمبنای ضریب 70 درصد نرخ‌های CIS تعیین کند و نه ضریب 80 درصد؛ تا جایی که حتی معاون معدنی وزارت صمت نیز در یک برنامه رادیویی گفت که با ضریب 80 درصد قیمت‌های CIS موافق نیست و به دنبال کاهش آن است.

البته با وجود این که می‌دانیم اجرای چنین تصمیمی در مغایرت با نص صریح شیوه‌نامه قرار دارد و برای اجرای آن نیاز است که متن شیوه‌نامه در ستاد هماهنگی اقتصادی دولت تغییر کند و مجددا از سوی محمد نهاوندیان ابلاغ شود، اما این سوال همچنان برایمان باقی مانده است که اگر امکان کاهش ضریب اثرگذاری نرخ‌های CIS در بازار داخلی کشور وجود دارد، چرا پس از گذشت یک ماه از اجرای شیوه‌نامه در حالی که همه فعالان بازار فولاد 14 تا 15 هزار تومانی شدن قیمت میلگرد را با توجه به رشد قیمت محصولات صادراتی منطقه CIS پیش‌بینی می‌کردند، این کاهش ضریب انجام نشده است؟

سوال دیگر ما هم این است که اگر به دلیل تمایل دولت به تقویت صادرات فولاد، فشار فولادسازان یا ایجاد رانت در صورت بیشتر کردن فاصله بین نرخ‌های داخلی و جهانی، امکان انجام این کار وجود ندارد، چرا وزیر از گرانی‌های فولاد که بیش از همه حاصل اجرای شیوه‌نامه است، گلایه می‌کند و معاون وزیر نیز از کاهش ضرایب سخن می‌گوید؟!

اما متاسفانه این سوالات بی‌پاسخ راه به جایی نخواهد برد، چراکه آنچه البته به جایی نرسد فریاد است و احتمالا آن چیزی هم که در دکان عطاری دولت یافت نمی‌شود، صداقت و شفافیت با مردم است؛ به قول یکی از فعالان بازار فولاد کشور که هر از گاهی پای در دل‌هایش می‌نشینیم، «عادت می‌کنیم»؛ اگر شرایط بازار جهانی، بورس کالا و بازار داخلی به سمت و سوی میلگرد 15 هزار تومانی پیش برود یا از همه بدتر دلار با سر زدن یک حماقت از سوی قمارباز در این دو هفته آخر مجددا پر پرواز در بیاورد؛ همه به میلگرد 15 هزار تومانی و حتی گران‌تر عادت می‌کنیم و دیگر آن را فاجعه نخواهیم دانست؛ از مایی که خبرنگاریم تا شمایی که آهن‌فروشی و آن عزیزی که مصرف‌کننده است و یحتمل ساختمان‌ساز، تا مردمی که قرار است محصولات نهایی گران‌قیمت حوزه فولاد سر سفره‌شان بیاید.

در هر صورت، هم‌اکنون (14:10 دوشنبه 15 دی) در میان قیمت‌های اعلام‌شده از سوی نوردکاران فولادی، شاهد افزایش 100 تا 400 تومانی و بعضا 600 تومانی قیمت انواع میلگرد آجدار در بازار هستیم و محدوده قیمتی میلگرد 14 آجدار براساس نرخ‌های اعلامی درب کارخانه در حدود 13 هزار و 100 تا 14 هزار و 400 تومان برآورد می‌شود. البته امروز هم مثل سایر روزهای آشفته بازار آهن شاهد اعلام قیمت‌های دوم و سوم از سوی نوردکاران بخصوص در حوزه میلگرد آجدار بودیم.

امروز همچنین قیمت بیشتر انواع نبشی و ناودانی بین 200 تا 350 تومان افزایش پیدا کرده است و بعضا ثبات نسبی هم در نرخ محصولات این حوزه مشاهده می‌شود. در روز جاری بیشتر تولیدکنندگان تیرآهن نیز قیمت هر کیلو از تیرآهن‌های خود را بین 100 تا 300 تومان افزایش داده‌اند.

همچنین برخی شنیده‌های ما از بنگاه‌های تهران از کاهش 10 تا 40 هزار تومانی قیمت هر شاخه از سایزهای پرمصرف تیرآهن ذوبی حکایت دارد، گرچه که برخی منابع نیز از افزایش 10 تا 20 هزار تومانی نرخ سایزهای پرمصرف تیرآهن ذوبی در بنگاه‌های تهران نیز خبر داده‌اند، ولی ما در جداول قیمت روزانه که دقایقی دیگر در این کانال تلگرام قرار داده خواهد شد، به نرخ‌های کف بازار استناد کرده‌ایم.

در روز جاری همچنین ما تا این لحظه نتوانستیم از قیمت محصولات حوزه لوله و پروفیل اطلاعات قابل استنادی به دست آوریم و شنیده‌های ما از بسته بودن فروش مبادی اصلی تولیدکننده محصولات این حوزه تا لحظه انتشار این مطلب حکایت دارد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors