جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 09 دی 1399 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

سامانه جامع تجارت انگیزه را از آهن‌فروشان می‌گیرد  

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد شهرستان ساری با انتقاد از الزام ناگهانی آهن‌فروشان به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت تصریح کرد: به جای اینکه از مبدا نظارت بر معاملات محصولات فولادی تشدید شود، در مقصد دنبال آن هستند تا بدانند آیا کاسب انبار دارد یا خیر؟ این واقعا درست نیست، چون انگیزه را از کسبه مخصوصا صنف آهن‌فروش می‌گیرد. اجرای این طرح زمانی موثر است که تقاضا بیشتر از عرضه باشد.

به گزارش فولادبان؛ دو هفته پیش خبری مبنی بر الزام تمام فروشندگان محصولات طویل فولادی به ثبت اطلاعات خرید و فروش‌های خود در سامانه جامع تجارت منتشر شد. براساس این خبر، عباس قبادی، دبیر کارگروه ستاد تنظیم بازار با اشاره به تکلیف قبلی تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت تاکید کرده بود که از این پس، توزیع‌‌کنندگان و فروشندگان این محصولات نیز مطابق شیوه‌نامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد ملزم به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت هستند.

طبق این ابلاغیه، مدیر پروژه رصد سیستمی زنجیره فولاد در وزارت صمت هم در گفت‌وگو با فولادبان اعلام کرد از اول دی‌ماه فعالان حوزه توزیع و فروش محصولات طویل فولادی باید اطلاعات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و اگر این اطلاعات به صورت شفاف ثبت نشود، سهمیه خرید این واحدها از بورس کالا قطع خواهد شد. فولادبان برای بررسی کم‌وکیف اجرای این طرح در بین فعالان نظام توزیع آهن و فولاد، به سراغ مسئولان اتحادیه‌های صنفی شهرستان‌های مختلف رفته است تا نظرات آنها را در این‌باره جویا شود.

مجتبی کواکبیان، رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد شهرستان ساری در این‌باره ضمن انتقاد از الزام ناگهانی آهن‌فروشان به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت به خبرنگار ما گفت: محدود کردن کسبه تا این حد اصلا به نفع جامعه نیست، به جای اینکه از مبدا نظارت بر معاملات محصولات فولادی تشدید شود، در مقصد دنبال آن هستند تا بدانند آیا کاسب انبار دارد یا خیر؟

وی افزود: این الزام ناگهانی در حالی اتفاق افتاده است که مسئولان دولتی خودشان می‌دانند باری که توزیع‌کنندگان از تولیدکننده می‌خرند، فاکتور دارد و فاکتور به منزله رصد کالاست که نشان می‌دهد این کالا از کجا و با چه قیمت و حجمی خریداری شده و مقصد آن کجاست. چه لزومی دارد برخرده‌فروش فشار بیاورند که هر روز یک گزارش ازمعاملات خود ارائه کند؟ این واقعا درست نیست، چون انگیزه را از کسبه مخصوصا صنف آهن‌فروش می‌گیرد.

وی اجرای این طرح را راه‌حل مناسبی برای رصد معاملات محصولات تجاری ندانست و اظهار داشت: این طرح حداقل برای استان مازندران اقدام مناسبی نیست، چون نحوه خرید و فروش در این استان کاملا شفاف است؛ این‌طور نیست که محصولات فولادی انبار یا احتکار شود و مسئولان ندانند که این اجناس چطور خرید و فروش می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد شهرستان ساری در ادامه بیان کرد: اجرای این طرح زمانی موثر است که تقاضا بیشتر از عرضه باشد، مثل محصولات غذایی یا همین روغن که کمبود آن در جامعه مشاهده شد، ولی درآهن‌آلات ما همیشه مازاد تولید داریم و برای فروش در این بازار پرعرضه، کسی می‌تواند محصولش را به فروش برساند که کف قیمت را در بازار اعلام کند و وقتی عرضه کالا یا محصول در بازار زیاد باشد، برای مصرف‌کننده به صرفه این است که هر کجا محصولی با کیفیت‌تر و ارزان‌تر بود، از آنجا کالای مورد نظرشان را خریداری کند؛ بنابراین، در صورت کمبود کالاست که باید انبارها هر لحظه چک شوند، اما وقتی وفور کالا هست، اجرای این طرح چگونه می‌تواند برای مصرف‌کننده گره‌گشا باشد؟

کواکبیان با اشاره به الزام آهن‌فروشان به ارائه اطلاعات تجاری به ممیزان مالیاتی عنوان کرد: کسبه بازار فولاد همواره گزارش فصلی از حجم خرید و فروش‌های خود را به دارایی و مالیات ارائه می‌کنند و اگر این فروشندگان اطلاعاتشان را درست اعلام نکنند، اداره دارایی وارد این عرصه می‌شود و با آنها برخورد می‌کند. یعنی کالاهای معامله‌شده توسط آهن‌فروشان چند بار رصد می‌شود و حالا با طرح جدید وزارت صمت، یک سامانه دیگر هم برای رصد معاملات فولادی ایجاد شده است.

رئیس اتحادیه آهن‌فروشان ساری ادامه داد: تعادل و توازن قیمتی برای مصرف‌کنندگان نهایی زمانی ایجاد خواهد شد که نظارت هنگام ارسال بار باشد که موجب تعدیل قیمت شود. در چنین شرایطی حتی در صورت رقابتی شدن بازار، تولیدکننده ناچار است برای فروش محصولات خود از درصد سودش کم کند و به این شکل، این توازن خود به خود برقرار می‌شود. اگر هم قصد آقایان جلوگیری از احتکار محصولات فولادی است، زمانی این طرح می‌تواند به عنوان ساز و کار موثری تلقی شود که تقاضای بازار بیشتر از عرضه باشد و این طرح برای مقابله با احتکار، گرانی و پنهان‌کاری‌ها به اجرا درآید.

کواکبیان همچنین اجرای این طرح را سیاستی برای دشوار کردن معیشت کسبه بازار فولاد دانست و تصریح کرد: وقتی در بازار آهن تولید مازاد بر مصرف وجود دارد، این اقدام موجب سخت‌تر شدن کاسبی همکاران ما می‌شود و انگیزه را از آنها در شرایط کرونایی می‌گیرد؛ زیرا وقتی کالایی درصد سودش مشخص است و به سرمایه بالایی برای تولید آن نیاز است، طبیعتا ریسکی به جز افزایش قیمت دلار نمی‌تواند عاملی برای رشد نرخ آن باشد.

وی در پایان تاکید کرد: به نظر می‌رسد راه‌اندازی سامانه جامع تجارت فقط برای افرادی خاص که با استفاده از رانت، درآمد کسب می‌کنند، ضروری است؛ وگرنه اداره مالیات و دارایی بر معاملات آهن‌فروشان نظارت دارد و تمام کالاهای فولادی را رصد می‌کند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors