رئیس اتحادیه آهنفروشان استان کرمانشاه با اشاره به رشد شدید نرخ محصولات فولادی پس از اجرای شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد تصریح کرد: با اجرای شیوهنامه جدید قیمتها حدود دو هزار تومان افزایش یافت، ولی بازار کرمانشاه همچنان نیمهتعطیل است و در چند وقت اخیر فعالیت خاصی نداریم؛ چراکه وقتی مشتری در بازار نباشد، کاهش یا افزایش قیمت محصولات تاثیری بر وضعیت رکودی بازار نمیگذارد.
به گزارش فولادبان؛ نزدیک سه هفته از ابلاغ شیوهنامه جدید دولت برای ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد میگذرد و در این مدت حلقههای گوناگون این زنجیره مخالفتها و حمایتهای متفاوتی را نسبت به این شیوهنامه اظهار داشتهاند. در این میان اما دوشنبه هفته گذشته تعیین نابهنگام قیمت شمش در معاملات بورس کالا براساس شیوهنامه جدید، باعث ایجاد آشفتگی در بازار فولاد کشور شد؛ به نحوی که حتی تا پایان معاملات امروز بازار آزاد آهن نیز شاهد رشد افسارگسیخته نرخ مقاطع طویل فولادی و محصولات حوزه لوله و پروفیل به دلیل بالا بودن قیمت پایه فولاد در بورس کالا بودیم. در مجموع هم افزایش قیمت محصولات فولادی در بازار داخلی پس از اجرای شیوهنامه جدید آن هم در چنین زمان نامناسبی که روال طبیعی عرضه و تقاضا در وضعیت رکودی بازار آزاد آهن، قیمت میلگرد را رفتهرفته به زیر مرز ۱۰ هزار تومان سوق میداد، موجب انتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار فولاد شده است.
کورش امیری، رئیس اتحادیه آهنفروشان استان کرمانشاه درباره تاثیر اجرای شیوهنامه ساماندهی عرضه و تقاضای زنجیره فولاد بر بازار آهن کرمانشاه به خبرنگار ما گفت: با اجرای شیوهنامه جدید قیمتها حدود دو هزار تومان افزایش یافت، ولی بازار کرمانشاه همچنان نیمهتعطیل است و در چند وقت اخیر فعالیت خاصی نداریم؛ چراکه وقتی مشتری در بازار نباشد، کاهش یا افزایش قیمت محصولات تاثیری بر وضعیت رکودی بازار نمیگذارد.
وی با اشاره به کاهش قدرت خرید مردم در استان کرمانشاه در سالهای اخیر ادامه داد: در بازار آهن کرمانشاه عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی ندارد، به نحوی که مصرفکنندگان محصولات فولادی به حداقل نیاز خود در این روزهای سرد زمستانی رسیدهاند و میزان خرید و فروشها کمتر شده است و بازار دیگری کشش افزایش قیمتها را ندارد؛ اما از سویی دیگر، طرفهای عرضهکننده بدون توجه به این مساله نرخ محصولات خود را کماکان افزایش میدهند. این در حالی است که قدرت خرید مردم این استان به علت بیکاری و حوادث طبیعی نظیر زلزله و سیل به شدت کاهش پیدا کرده است.
وی درباره پیشبینی خود از روند قیمت آهنآلات در ماههای اخیر نیز عنوان کرد: قیمت فولاد رابطه مستقیمی با نرخ دلار دارد و اگر قیمت دلار افزایشی باشد، نرخ محصولات فولادی نیز رو به افزایش خواهد بود. البته باید توجه داشت در روزهای سرد زمستان، میزان عرضه و تقاضا با یکدیگر همخوانی ندارند، اما قطعا کارخانههای بزرگ تولیدکننده فولاد مثل فولاد مبارکه و ذوب آهن اصفهان تاثیر زیادی بر قیمت محصولات فولادی در بورس کالا و بازار آزاد دارند و قطعا رشد قیمت محصولات این کارخانجات در ماههای آینده کماکان بازار آهن را متلاطم نگاه خواهد داشت.