افزایش قیمت شمش فولاد در آسیا با وجود غیبت موقت چین

خریداران شمش فولاد در بازارهای فیلیپین، مالزی و تایلند طی یک هفته اخیر با وجود غیبت چین در بازار، حاضر به خرید شمش فولاد به قیمت بالاتر از قبل بوده‌اند.

به گزارش فولادبان به نقل از متال بولتن، رفتار چین در بازار شمش فولاد همواره بر تصمیمات فولادسازان جنوب شرق آسیا در سال جاری میلادی تاثیرگذار بوده است اما امتناع اخیر چینی‌ها در ثبت سفارش واردات شمش فولادی سبب انجام معاملات انگشت‌شماری در منطقه طی یک هفته اخیر شده است.

مجله Fastmarkets قیمت شمش فولاد وارداتی به منطقه جنوب شرق آسیا که عمدتاً بر مبنای شمش ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلی‌متری   ۵sp وارداتی به فیلیپین است، در ۱۶ سپتامبر هر تن ۴۵۵-۴۵۰ دلار برآورد کرد که ۵ دلار بالاتر از قیمت‌های یک هفته قبل است.

بر اساس شنیده‌های فعالان بازار، یک محموله ۲۰ هزار تنی شمش تولیدی در کوره‌های بلند اندونزی به قیمت هر تن ۴۵۳-۴۵۲ دلار، سی.اف.آر، در روز سه‌شنبه به مالزی فروخته شده است در حالی که شمش صادراتی منطقه خاور دور روسیه در روز جمعه به قیمت ۴۵۰ دلار در تن، سی.اف.آر، به فیلیپین فروخته شد.

همچنین مذاکرات درباره فروش یک محموله دیگر شمش فولادی اندونزی به منطقه جنوب شرق آسیا به قیمت هر تن ۴۵۵ دلار، سی.اف.آر، در روز چهارشنبه در جریان بود. همچنین تقاضا برای شمش تولیدی کوره‌های قوس الکتریکی کره‌جنوبی هم در روز سه‌شنبه به قیمت ۴۵۰ دلار در تن به فیلیپینی‌ها عرضه شد.

شرکت فولادسازی Sail هندوستان هم در روز ۱۵ سپتامبر شمش فولادی ۱۲۵ میلی‌متری را به قیمت ۴۳۰-۴۲۳ دلار در تن، فوب، به مناقصه گذاشت اما تا زمان انتشار این خبر، هنوز این مناقصه به نتیجه نرسیده است.

در روزهای اخیر عرضه شمش فولادی کره جنوبی و اندونزی به قیمت ۴۶۰ دلار در تن، سی.اف.آر، هم شنیده شده است. در حالی که هفته گذشته روسیه شمش فولادی خود را در منطقه جنوب شرق آسیا به قیمت ۴۴۸ دلار در تن، سی.اف.آر عرضه کرده بود.

به گفته فعالان بازار، خریداران شمش فولادی در جنوب شرق آسیا همچنان به دنبال واردات محموله‌های بیشتری هستند اما با توجه به بیرون ماندن چین از بازار، آن‌ها حاضر به پذیرش قیمت‌های بالاتر شمش نیستند.

یک هفته قبل، آخرین خریدی که چین انجام داده بود، مربوط به واردات یک محموله شمش فولادی از هند به قیمت ۴۵۵ دلار در تن، سی.اف.آر است؛ اما از آن معامله به بعد، چین تقاضایی برای واردات شمش نداشته است که دلیل آن افزایش حجم میلگرد در بازار فولاد این کشور و کاهش تقاضا به علت ریزش باران‌های شدید در شرق این کشور است.

این در حالی است که در سایر کشورهای جنوب شرق آسیا، پس از ماه‌ها رکود در بازار فولاد، شاهد رشد تقاضای فولاد هستیم و همین مسئله سبب افزایش اقبال این کشورها به واردات شمش فولادی شده است؛ بنابراین، برخی کارشناسان معتقدند که این کشورها فعلاً حاضرند شمش فولادی را به قیمت‌های بالاتری خریداری نمایند.

برخی هم می‌گویند قیمت شمش فولادی برای این کشورها از قیمت بازار چین پیروی می‌کند. موضوع دیگری که سبب افزایش تقاضای این کشورها شده پایان فصل باران‌های موسمی است. مثلاً تایلند طی ماه‌های اخیر به علت درگیر بودن با باران‌های موسمی شدید، تقریباً از بازار شمش فولادی بیرون مانده بود اما اکنون با نزدیک شدن به پایان فصل باران‌های موسمی و افزایش تقاضای فولاد در ماه اکتبر، این کشور مجبور به واردات شمش است.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *