به گزارش فولادبان به نقل از متال بولتن، در حالی که تقاضای فولاد در اکثر اقتصادها به علت شیوع کرونا سقوط کرده اما وضعیت تقاضای فولاد در چین حداقل از سه ماهه دوم ۲۰۲۰ بهبود پیدا کرده است. این در حالی است که اقتصاد چین اولین اقتصادی بود که با بحران کرونا روبرو شد.
در ماههای اخیر قیمت محصولات فولادی تولیدی چین در بازار این کشور روند صعودی داشته است. حتی قیمت برخی محصولات فولادی به بالاترین سطح خود در سال رسیدهاند که فرصت آربیتراژ را نیز مهیا ساخته و سود واردات فولاد به چین را هم بالا برده است.
در این میان، سیاستهای دولت چین برای محدود ساختن افزایش ظرفیت تولید فولاد در استان Hebei که بزرگترین منطقه فولادسازی این کشور است تا سقف حداکثر ۲۰۰ میلیون تن در سال تا پایان سال ۲۰۲۰ و از سوی دیگر تقویت صنعت فولاد چین از طریق ادغامها و بهبود ساختاری تجاری در تانگشان و هاندان منتج به توسعه شیوه کوره قوس الکتریکی و ساخت کورههای بلند بزرگتر شده است.
* کویل نورد گرم
چین حجم بالایی از کویل نورد گرم از هند، کرهجنوبی، ژاپن، تایوان و روسیه در سال جاری وارد کرده است چراکه واردکنندگان از فاصله قیمتی در بازار چین و محصولات وارداتی، بسیار سود میبرند. با این حال قیمت کویل نورد گرم تولیدی چین همچنان رو به افزایش است.
قیمت محصولات فولادی تخت صادراتی چین از ابتدای سال جاری تاکنون رشد چشمگیری داشته و به ۴۷۵٫۳۲ دلار در تن، فوب، رسید در حالی که در ۱۷ آوریل قیمت این محصول به پایینترین حد خود در سال ۲۰۲۰ یعنی ۴۰۱٫۳۸ دلار سقوط کرده بود.
قیمت کویل نورد گرم در شرق چین نیز در هفته گذشته به ۳۹۵۰ تا ۳۹۷۰ یوآن (۵۶۵ تا ۵۶۸ دلار) در تن رسید که نسبت به قیمتهای ۳۱۵۰ تا ۳۱۹۰ یوآن در ۲ آوریل که پایینترین رقم قیمت سال جاری میلادی رقم خورد، رشد چشمگیری داشته است.
در حالی که چین بیشترین سهم از واردات کویل نورد گرم چین در اوایل سال جاری را در اختیار داشت، تنش مرزی بین دو کشور سبب شد که چینیها در هفتههای اخیر مبدأ واردات خود را از هند به ویتنام تغییر دهند.
کارشناسان میگویند چین حداقل ۱۰۰ هزار تن کویل نورد گرم از یک شرکت ویتنامی در ماههای ژوئن و جولای وارد کردهاند.
قیمت محصولات فولادی تخت احتمالاً در آینده نزدیک همچنان در بازار چین با افزایش قیمت مواجه خواهند بود. کارشناسان معتقدند که قیمت محصولات صادراتی ویتنام به چین برای تحویل در ماههای آگوست و اکتبر نیز همچنان افزایش خواهند داشت.
اشتهای سیریناپذیر چین برای واردات محصولات فولادی نیمهتمام به علت کاهش فعالیت کورههای بلند و سیاستهای دولت برای کاهش آلایندگی سبب افزایش قیمت شمش فولادی شده است.
کاهش تولید شمش فولادی چین به نفع صادرکنندگان عمانی، ویتنامی و ترکیهای در ماههای اخیر شده است.
با توجه به افزایش تقاضا در بازار چین، واردکنندگان این کشور حاضرند قیمتهای بالاتری برای واردات محصولات فولادی نیمهتمام بپردازند.
قیمت شمش فولادی در بازار چین در هفته گذشته به بالاترین قیمت سال جاری یعنی ۳۴۲۰ دلار در تن رسید در حالی که قیمت این محصول در ماههای فوریه و آوریل ۳۰۰۰ یوآن بود.
در هفتههای اخیر، چینیها حداقل ۱۵۰ هزار تن شمش فولادی از ویتنام، ۳۰ هزار تن از عمان و مقدار زیادی هم از اندونزی خریداری کردهاند.
در آخرین معامله هفته اخیر چینیها شمش فولادی را به قیمت ۴۳۰ دلار در تن، سی.اف.آر خریداری کردند که ۷ تا ۱۷ دلار بالاتر از قیمت یک هفته قبل بود.
* قراضه آهن
اشتهای چین برای واردات شمش فولادی، سبب رشد قیمت قراضه آهن در بازارهای جهانی هم شده است چراکه ترکیه و ویتنام به عنوان بزرگترین خریداران قراضه آهن در این مدت تلاش کردهاند با واردات بیشتر قراضه، تولید محصولات فولادی خود را بالا ببرند و آن را به چین صادر کنند.
به عنوان مثال، تجار ویتنامی حاضرند قراضه آهن ژاپن را با قیمت بالاتری نسبت به قبل خریداری کنند به طوری که هفته گذشته قیمت خرید هر تن قراضه آهن ژاپن ۱۰ تا ۱۵ دلار بالا رفت.
تایوانیها هم مجبور شدهاند قراضه آهن را با قیمت بالاتری خریداری کنند.
ارزیابی Fastmarkets هم نشان میدهد قیمت قراضه آهن وارداتی از آمریکابه تایوان در هفته گذشته ۵ تا ۷ دلار بالا رفته است.
هماکنون دوران اوج صادرات قراضه آهن از ژاپن و آمریکا محسوب میشود و صادرکنندگان قراضه، قیمت محصولات خود را در هفتههای اخیر بالا و بالاتر بردهاند.
* آهن خام
چین در زمینه آهن خام هم در سال جاری یک واردکننده بزرگ بوده است و محمولههای زیادی از برزیل و روسیه وارد کرده است و فقط در یک ماه اخیر حداقل سه محموله خریداری کرده است.
* سنگآهن و قراضه
افزایش تقاضای چین برای واردات محصولات فولادی، سبب رشد قیمت کالاهای مکمل همچون قراضه آهن و سنگآهن هم شده است.
حتی وقوع شدیدترین سیل ۲۰ سال اخیر در چین هم مانع رشد تقاضای این کشور برای فولاد نشده است و کارشناسان معتقدند بازسازیهای بعد از پایان سیل، خودش عامل جدید افزایش تقاضای فولاد خواهد شد.
در سنگآهن هم چشم امید معدنکاران جهان به تقاضای چین است. این در حالی است که برزیل به عنوان یک صادرکننده بزرگ سنگآهن جهان به علت شیوع کرونا با کاهش تولید مواجه شده است.
در سال جاری تولیدکنندگان بزرگ سنگآهن جهان با سود سرشاری مواجه شدهاند. مثلاً بی.اچ.پی در سهماهه دوم سال جاری میلادی ۱۱ درصد فروش بیشتری داشته است.
ریوتینتو هم در سال جاری با رکورد تولید مواجه شده که دلیل آن را افزایش تقاضای چین اعلام کرده است.
.