تلاش صادرکنندگان شمش فولاد ایران برای افزایش قیمت در آسیا

صادرکنندگان شمش فولاد ایران قیمت محموله‌های صادراتی خود را در هفته منتهی به چهارشنبه 17 ژوئن افزایش دادند که دلیل این اقدام، افزایش تقاضا از سوی خریداران در هفته‌های اخیر خصوصاً خریداران آسیایی بوده است.

به گزارش فولادبان به نقل از “Fastmarkets”، قیمت پیشنهادی شمش فولادی ایران از ۳۷۰ دلار در تن در دو هفته قبل تا ۳۸۰ دلار در هفته گذشته افزایش یافت.

بر اساس گزارش‌ها حدود ۱۵ هزار تن شمش فولادی شرکت کاوه جنوب کیش با قیمت ۳۸۰ دلار در تن به کشورهای آفریقایی فروخته شد.

شرکت فولاد خوزستان هم که بزرگ‌ترین صادرکننده شمش فولادی ایران محسوب می‌شود چندین محموله با زمان حمل ماه آگوست را با قیمت ۳۸۰ دلار در تن، فوب چین و جنوب شرق آسیا فروخته است. این قیمت تقریباً معادل حداقل ۴۱۰ تا ۴۱۵ دلار در تن، سی.اف.آر با احتساب هزینه‌های بار و سایر هزینه‌ها است. البته اکثر فعالان بازار، این قیمت را بسیار بالا می‌دانند.

یک تاجر در این باره گفت:‌ برای تجار خیلی ریسک دارد که در چنین موقعیتی اقدام به خرید کنند مگر اینکه میزان منگنز این محصول بیشتر باشد که موجب افزایش قیمت می‌شود.

 

یک منبع مطلع در شرکت فولاد خوزستان اما در این زمینه عنوان کرد که شمش فولادی فروخته‌شده از نوع ۵sp بود که به عنوان محصول پایه محسوب می‌شود.

به گفته تجار و فعالان بازار، قیمت ۳۷۰ دلار در تن فوب، معادل قیمت روز بازار است و حتی قیمت ۳۷۵ دلار در تن فوب هم برای شمش فولادی معقولانه است اما رقم ۳۸۰ دلار در تن فوب، برای محصولات پایه نوع ۵SP قابل قبول نیست.

 

البته یک تاجر هم خبر داده که برنده مناقصه فروش شمش فولادی شرکت فولاد خوزستان شرط ضمن عقد را انجام عملیات پرداخت از طریق اعتبارات اسنادی قرار داده بود اما در قرارداد، شیوه پرداخت از طریق حواله تلگرافی (TT) ذکر شده که هزینه نهایی را حدود ۱۰ دلار پایین‌تر می‌آورد.

 

یک منبع مطلع هم در این خصوص بیان کرد: برخی فعالان بازار دو پیشنهاد برای این مناقصه ارائه کردند، یکی بر مبنای شیوه پرداخت اعتبارات اسنادی و دیگری از طریق حواله تلگرافی، زیرا کارخانجات ایرانی نمی‌توانند اعتبارات اسنادی دریافت کنند.

 

فعالان بازار به Fastmarkets گفته‌اند که قیمت مناسب برای شمش فولادی ایران در محدوده ۳۶۰ تا ۳۷۵ دلار در تن، فوب، در هفته اخیر بوده است. یک محموله ۲۰ هزار تنی شمش فولادی با زمان تحویل در ماه جولای هم توسط یک کارخانه فولادی دیگر ایران به قیمت ۳۷۰ دلار در تن، فوب، فروش رفته است.

 

به گفته فعالان بازار، تقاضا در بازار چین ضعیف است و تقاضاهای کشورهای جنوب شرق آسیا هم رو به کاهش گذاشته است. تقاضا در چین برای واردات شمش فولادی به علت شرایط نامناسب آب و هوایی که ساخت‌وسازها را تحت تأثیر قرار داده، افت کرده است. شروع موج دوم بیماری کرونا هم دلیل دیگر کاهش تقاضای چین برای واردات شمش فولادی عنوان می‌شود. درنتیجه قیمت میلگرد در بازار چین افت کرده است.

 

روز سه‌شنبه ۱۶ ژوئن قیمت پیشنهادی شمش فولادی ایران برای صادرات به چین ۳۹۵ دلار در تن، سی.اف.آر بود اما هیچ درخواستی بالاتر از ۳۹۰ دلار به چشم نخورد. این در حالی است که یک هفته قبل سفارش‌هایی با قیمت ۴۰۰ دلار در تن، سی.اف.آر هم انجام شده بود.

البته یک تاجر خبر داده که پیشنهادهای خرید جدیدی از سوی تایلند و فیلیپین به قیمت ۳۸۶ و ۳۹۰ دلار در تن، سی.اف.آر، برای شمش فولادی ایران ارائه شده در حالی که قیمت پیشنهادی این دو کشور، یک هفته قبل به ترتیب ۳۹۵ و ۳۹۸ دلار بود.

 

البته تقاضای خرید از سوی کشورهای جنوب شرق آسیا پایین بود و فعالان بازار تلاش دارند قیمت‌ها را پایین بیاورند. به گفته فعالان بازار، روز دوشنبه هفته قبل سفارش خرید شمش فولادی ایران به قیمت ۳۹۵ دلار در تن، سی.اف.آر اندونزی انجام شده است. این معامله بر مبنای قیمت پایه ۳۶۳ دلار در تن، فوب و ۲۴ دلار هزینه بار بوده است.

Fastmarkets در تحلیل هفتگی خود قیمت شمش فولاد صادراتی ایران، فوب بنادر جنوبی ایران را در روز ۱۷ ژوئن ۳۶۳ تا ۳۷۵ دلار در تن اعلام کرد که نسبت به قیمت‌های یک هفته قبل (۳۶۵ تا ۳۷۰ دلار) اندکی کمتر است.

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *