مدیرعامل شرکت توسعه سنگ آهن فکور صنعت گفت: افزایش قیمت ماشین آلات سنگین معدنی و عدم تناسب تولید شرکتهای داخلی با نیاز معادن، کمبود زیر ساختها و ممنوعیتهای دست و پاگیر واردات از مهمترین علل افزایش قیمت سنگ اهن تولید داخل است.
مجید وزیریراد در گفتگو با فولادبان با اشاره به افزایش قیمت سنگ آهن دانه بندی به عنوان خوراک ورودی کارخانههای کنسانتره و مشکلات مجتمعهای تولید کنسانتره سنگ آهن افزود: در سالی که به نام “تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها” نامگذاری شده است مجتمع های تولید کنسانتره سنگ آهن با محدودیت ها، موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم می کنند.
وی مهم ترین مشکلات تولیدکنندگان کنسانتره وآهن اسفنجی اعمال قوانین یکطرفه و غیرتخصصی سازمانهای دولتی برشمرد و ادامه داد: کارخانههای کنسانتره در مقطعی میتوانستند از رشد قیمتها در بازار جهانی بهترین بهرهبرداری را داشته باشند اما با اعمال قانون ممنوعیت صادرات این فرصت طلایی از این صنعتگران گرفته شد.
این فعال صنعتی تصریح کرد: پس از ممنوعیت صادرات، سهمیهبندی داخلی، قیمتگذاری دستوری و فروش اجباری به مشتریان مشخص، افزایش قیمت جهانی به زهرکشندهای تبدیل شد که بر اساس آن در برخی موارد قیمت های دستوری حتی کمتر از 40% قیمت های جهانی شد.
وزیری راد با اشاره به ابلاغ عرضه تمام محصولات فولادی به بورس کالا گفت: پس از ابلاغ این آیین نامه دستوری غیر کارشناسی عملا معاملات کنسانتره در چند هفته اخیر متوقف شده است.
وی افزود: در آیین نامه ابلاغی مبنی بر عرضه تمام محصولات به بورس کالا اجبار شده است که هیچگونه تشویق و تنبیهی در شرایط عرضه نباید اعمال شود حال با این نگاه غیر تخصصی، محصولاتی مانند کنسانتره که پارامترهای کیفی متعددی دارد و قیاس مع الفارق با سیمان و محصولات پتروشیمی جای سوال دارد.
مدیرعامل شرکت توسعه سنگ آهن فکور صنعت با اشاره به افزایش قیمت سنگ آهن دانه بندی به عنوان خوراک ورودی کارخانه های کنسانتره ادامه داد: افزایش قیمت سنگ آهن در کشور دلایل مختلفی دارد که از مهمترین آن ها افزایش قیمت خرید و اجاره ماشین آلات سنگین معدنی وعدم تناسب تولید شرکت های داخلی با نیاز معادن وممنوعیت های دست وپاگیر واردات ماشین آلات است.
وزیری راد گفت: کمبود زیرساخت های حمل و نقل ریلی و جاده ای و افزایش بیش از 50 درصدی قیمت سنگ آهن به همین علت و افزایش چندین برابری حقوق دولتی، کاهش سرمایه گذاری در معادن و تعطیلی بسیاری از معادن کوچک مقیاس و متوسط موجب کاهش عرضه و افزایش قیمت سنگ آهن شده است.