دبیر اتحادیه تولیدکنندگان وصادرکنندگان محصولات معدنی ایران گفت: حذف یارانه انرژی گامی برای واقعی کردن اقتصاد است و احتمال دارد این عمل جراحی خراش و جای تیغ آن مانند عمل جراحی یک پروژه درمانی بماند اما گامی درست برای سلامتی و بهبود هر چه سریعتر اقتصاد کشور است.
کامران وکیل در گفتگو با پایگاه خبری فولادبان درباره افزایش قیمت حامل های انرژی در بودجه سال آینده افزود: افزایش قیمت حاملهای انرژی مورد حمایت است و یارانهای که در این بخش انجام میشود اقتصاد را فلج کرد.
وی ادامه داد: اگر یک دولت بخواهد در ایران کار اساسی انجام دهد باید جلوی یارانه سوخت را بگیرد زیرا هرساله 50 میلیارد دلار برای یارانه سوخت هدر میرود و دود آن به چشم ملت و اقتصاد کشور می رود و اقتصاد را روز به روز نحیفتر میکند.
این کارشناس اقتصادی گفت: زمانی که راه اندازی کارخانه های سیمان رونق گرفته بود، ماشین آلات و خطوط تولیدی خریداری شده صنعتگران ایرانی ارزان تر بود و 120 تا 150 لیتر سوخت مصرف میکرد ولی خطوط تولید سیمانی که ترکیه میخرید متوسط مصرف سوخت 80 لیتر در تن بود.
وکیل افزود: تحلیل خریداران ماشین آلات این بود که انرژی و سوخت در ایران ارزان است چرا ما هزینه خرید و راه اندازی اولیه کارخانهها را بالا ببریم البته این موضع فقط برای کارخانه های سیمانی مصداق ندارد و تقریبا شامل تمام کارخانه های فولادی و صنایع فولادی میشود که به علت سوخت ارزان در سطح کشور بصورت پراکنده احداث شده اند. مثال واضحتر برای استفاده از انرژی ارزان و سوخت یارانهای صنایع سنگبری است، این صنایع در شهرک صنعتی شمس آباد متمرکزشده اند در حالیکه اگر قیمت سوخت مثل همه جای دنیا واقعی بود صنایع کنار معادن احداث و ایجاد می شدند و دیگر نمی توانستند با سوخت ارزان، کالاهای سنگی را رایگان جابجا کنند.
دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدنی ایران تصریح کرد: حذف یارانهها گام برداشتن برای واقعی کردن اقتصاد است. چند سال پیش قرار بود یارانه ها طی 5 سال بصورت پلکانی حذف شود ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاد و تا الان سالانه 50 تا 60 میلیارد دلار یارانه معادل بودجه کل کشور هدر میرود.