جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 11 بهمن 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

دستیابی به نرخ رشد نقدینگی هدفگذاری شده و تحقق برنامه پولی؛

 نرخ رشد نقدینگی درادامه روند نزولی به 25.2 درصد رسید/ کاهش 6.5 واحد درصدی نرخ رشد پایه پولی/ رشد 5.2 درصدی خالص دارایی‎ های خارجی بانک مرکزی در دی ماه 1402

دستیابی به نرخ رشد نقدینگی هدفگذاری شده و تحقق برنامه پولی؛ اخبار

به گزارش فولادبان، نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از 34.1 درصد در پایان دی‌ماه 1401 طی یک روند نزولی به 25.2 درصد در پايان دی‌ماه 1402 کاهش یافت که دستیابی به این رقم برای اولین بار از خردادماه 1398 (پس از 55 ماه) محقق شده است. همچنین، نرخ رشد دوازده‌ماهه پایه پولی در پایان دیماه 1402 با 6.5 واحد درصد تنزل نسبت به دوره مشابه سال قبل (38.2 درصد در دیماه 1401) به 31.7 درصد کاهش یافت. همچنین خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی در دی ماه 1402 نسبت به ماه قبل 5.2 درصد رشد داشت.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی؛ کاهش مستمر و قابل ملاحظه رشد نقدینگی طی دو سال خیر و رسیدن آن به ارقام هدفگذاری شده رشد نقدینگی در سال جاری (25 درصد) حاکی از تحقق برنامه پولی تنظیم شده و توفیق بانک مرکزی در اجرای سياست کنترل مقداري رشد ترازنامه بانکها و در نهایت کنترل رشد نقدینگی در دوره اخیر می باشد.

نقدینگی: حجم نقدينگي در پايان دیماه ۱۴۰۲ رقم 75562.2 هزار میلیارد ریال رسيد که نسبت به پايان سال 1401 معادل 19.2 درصد رشد نشان مي‌دهد. همچنین، نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از 34.1 درصد در پایان دی‌ماه 1401 طی یک روند نزولی به 25.2 درصد در پايان دی‌ماه 1402 کاهش یافته است که دستیابی به این رقم برای اولین بار از خردادماه 1398 (پس از 55 ماه) محقق شده است.

همچنین لازم به ذکر است رشد ماهانه نقدینگی در دی ماه 1402 معادل 0.8 درصد بوده است. کاهش مستمر و قابل ملاحظه رشد نقدینگی طی دو سال خیر و رسیدن آن به ارقام هدفگذاری شده رشد نقدینگی در سال جاری (25 درصد) حاکی از تحقق برنامه پولی تنظیم شده و توفیق بانک مرکزی در اجرای سياست کنترل مقداري رشد ترازنامه بانکها و در نهایت کنترل رشد نقدینگی در دوره اخیر می¬باشد.

پايه پولي: پایه پولی در پایان دیماه سال جاری رشدی معادل 20.2 درصد را نسبت به پايان سال 1401 تجربه کرد. همچنین،نرخ رشد دوازده‌ماهه پایه پولی در پایان دی¬ماه 1402 با 6.5 واحد درصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل (38.2 درصد در دی¬ماه 1401) به 31.7 درصد رسید. رشد ماهانه پایه پولی در دی ماه 1402 نیز معادل 1.0 درصد بوده است.

لازم به ذکر است خالص دارایی های خارجی بانک مرکزی در دی ماه 1402 نسبت به ماه قبل با 5.2 درصد رشد، این تغییر علاوه بر بهبود ذخایر خارجی بانک مرکزی، سهمی فزاینده معادل 2.3 واحد درصد در رشد 1.0 درصدی پایه پولی در این ماه داشته است.

نکته قابل توجه تداوم روند نزولی رشد پایه پولی است به طوری که رشد دوازده‌ماهه پايه پولي در ادامه روند نزولی خود از ابتدای سال 1402 از 45.0 درصد در فروردین‌ماه به 31.7 درصد در دی‌ماه کاهش یافته است.

لازم به اشاره است ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان دی¬ماه 1402 نسبت به پايان سال 1401، معادل 0.8 درصد کاهش یافت و به رقم 7.311 رسید.

دستیابی به نرخ رشد نقدینگی هدفگذاری شده و تحقق برنامه پولی؛ اخبار دستیابی به نرخ رشد نقدینگی هدفگذاری شده و تحقق برنامه پولی؛ اخبار

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors