جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران 12 مهر 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
گزارش فولادبان از معاملات «پشت خطی»؛

تحلیل روزانه بازار آهن چهارشنبه 12 مهر؛ فولاد ایران به جایگاه دو سال پیش رسید/ تامین انرژی ترکیه سخت شد

تازه ترین خبرها از بازار فولاد نشان می دهد فولاد ایران به جایگاه دو سال پیش رسیده است.

به گزارش خبرنگار فولادبان، دلار امروز با نرخ 49 هزار و 600 تومان در بازار معامله شد که این نرخ نسبت به آخرین روز معاملاتی قبل یعنی دوشنبه تغییر قابل توجهی نداشت. این موضوع باعث شد شاهد ثبات قیمت‌ها در بازار پروفیل باشیم و از سوی دیگر، کاهش قیمت‌ها در بازار تیرآهن اتفاق افتاد. همچنین بازار میلگرد ایران در مسیر کاهشی قرار گرفت و نبشی و ناودانی هم با همان قیمت‌های قبلی عرضه شدند.

در همین حال، بررسی معاملات شمش فولاد در رینگ صنعتی بورس کالا ظرف دومین هفته از مهر ماه حاکی از آن است که این محصول با میانگین قیمتی 19 هزار و 400 تومان مورد معامله قرار گرفته است. به این ترتیب باخروج متقاضیان سرمایه‌ای از رینگ شمش فولاد، این محصول از کانال قیمتی 20 هزار تومان که نرخ فروش آن در اغلب هفته‌های تابستان بود، عقب نشست.

البته با احتساب مالیات ارزش افزوده و کارمزد ارکان بورس، میانگین بهای تمام شده فروش شمش فولاد از بازار فیزیکی بورس کالا برای خریدار به 21 هزار و 200 تومان می‌رسد. با در نظر گرفتن هزینه حمل حدود هزار تومان برای انتقال شمش به واحد نورد و هزینه تبدیلی معادل 1.1 درصد نرخ شمش؛ بهای تمام شده تولید میلگرد با شمش موجود به 24 هزار و 500 تومان می‌رسد، این در حالی است که ظرف همین بازه زمانی میلگرد در بازار آزاد تهران با نرخ 24 هزار و 200 تومان معامله می‌شود، بنابراین همچنان بهای تمام شده تولید میلگرد از شمش بالاتر از نرخ محصول موجود در بازار است.

در واقع در شرایط کنونی خرید شمش فولاد از رینگ صنعتی بورس کالا، تولید محصول و عرضه در بازار داخل به دلیل نبود مشتریان مصرفی و سرمایه‌ای برای مقاطع طویل فولادی چندان دارای توجیه اقتصادی نیست اما امید به بهبود تقاضا در میان مدت، صادرات و هزینه‌بر بودن توقف تولید باعث می‌شود تا صنایع تکمیلی به خرید مواد اولیه خطوط تولید ادامه دهند.

براساس آمار تجارت ایران، صادرات محصولات فولادی در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش ۲۰ درصدی یافته است. با این حال،  مجموع صادرات فولاد در این مدت به سطح ۶ ماهه سال ۱۴۰۰ رسیده است. به عبارت دیگر، صادرات فولاد کشور به دلایل مختلفی از جمله محدودیت‌های انرژی و مقررات ارزی طی ۲ سال اخیر درجا زده است.

همچنین صادرات تیرآهن در ۶ ماهه ابتدایی امسال نسبت به ۶ ماهه ابتدای سال گذشته ۶۰.۷ درصد رشد داشته و از ۵۶ هزار تن سال گذشته به ۹۰ هزار تن در سال جاری افزایش یافته است. همچنین صادرات میلگرد از ۱۱۳۷ هزار تن در سال ۱۴۰۱ به ۱۱۲۳ هزار تن در سال ۱۴۰۲ رسیده که بیانگر افت ۱.۲ درصدی است. صادرات نبشی، ناودانی و سایر مقاطع هم افزایش ۴۲ درصدی یافته است. صادرات کل مقاطع طویل فولادی با رشد ۳.۸ درصدی از ۱۲۵۹ هزار تن در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ به ۱۳۰۷ هزار تن در ۶ ماهه اول امسال افزایش یافته است.

البته صادرات ورق سرد و ورق پوششدار به ترتیب با کاهش ۷۲.۷ و ۳۴.۱ درصد مواجه شده است اما در مقابل صادرات ورق گرم رشد ۷۵.۹ درصدی داشته است. صادرات کل مقاطع تخت فولادی هم از ۱۶۴ هزار تن به ۲۳۱ هزار تن رسیده که بیانگر رشد ۴۰.۹ درصدی است. در مجموع صادرات کل محصولات فولادی در نیمه نخست امسال ۱۵۲۸ هزار تن بوده که در مقایسه با نیمه نخست پارسال که ۱۴۲۳ هزار تن بوده افزایش ۸ درصدی را نشان می‌دهد.

علاوه بر این، صادرات بیلت و بلوم و اسلب در ۶ ماهه ابتدای امسال به ترتیب با رشد ۱۸.۲ و ۴۷.۶ درصد مواجه شده است. در مجموع صادرات فولاد میانی از ۲۹۳۷ هزار تن به ۳۶۹۰ هزار تن رسیده که بیانگر رشد ۲۵.۶ درصدی است. صادرات آهن اسفنجی در ۶ ماهه اول سال گذشته ۳۱۲ هزار تن بوده که با رشد ۱۸۰.۱ درصدی در ۶ ماهه ابتدای امسال به ۸۷۶ هزار تن افزایش یافته است. صادرات گندله و کنسانتره سنگ آهن نیز در این مدت به ترتیب با افزایش ۱۲۱ و ۶۲۴.۵ درصدی مواجه بوده است.

از سوی دیگر، همسایه ایران تغییری در روند تخصیص انرژی به کارخانه‌های خود داده است. قیمت برق و گاز در ترکیه حدود ۲۰ درصد برای خانواده‌ها و حدود ۵۰ درصد برای صنایع از اول سپتامبر افزایش پیدا کرده است. نهاد تنظیم مقررات بازار انرژی ترکیه (EPTK) و همچنین شرکت نفت و گاز بوتاش (BOTAS) اعلام کردند هزینه برق و گاز برای خانواده‌ها حدود 20 درصد و برای صنایع حدود 50 درصد از اول سپتامبر افزایش پیدا کرده است. بالا رفتن هزینه انرژی در ترکیه تورم در این کشور را 0.8 درصد بالاتر می‌برد. به‌علاوه، افزایش قیمت انرژی برای صنایع به طور غیر مستقیم هم بر تورم تاثیر می‌گذارد، چون تولیدکنندگان افزایش هزینه‌های خود را به مصرف‌کنندگان منتقل می‌کنند. قیمت برق برای خانواده‌ها 20 درصد، برای بخش‌های عمومی و خدماتی 30 درصد و برای بخش‌های صنعتی 50 درصد بالا رفته است.

شرکت بوتاش هم اعلام کرد قیمت گاز طبیعی برای مصرف خانگی 20.4 درصد، برای مصرف کنندگان صنعتی کوچک و متوسط 47.6 درصد و برای صنایع بزرگ 50.8 درصد افزایش یافته است. قیمت گاز مصرفی برای تولید برق هم 49.5 درصد بالا رفته است. هر دوی این نهادها اعلام کرده‌اند جنگ اوکراین و تحولات جهانی از جمله همه‌گیری کرونا دلیل بالا رفتن قیمت‌ها بوده است. ترکیه کاملاً وابسته به واردات برای تامین نیازهای خود است، بنابراین در برابر افزایش هزینه‌های جهانی به دنبال جنگ اوکراین آسیب پذیر شده است. تقاضای داخلی هم از زمان همه‌گیری کرونا افزایش یافته است. افزایش قیمت جهانی انرژی در سال جاری میلادی و کاهش ارزش لیر ترکیه هم قیمت‌های داخلی را بالا برده است.

آخرین وضعیت بازار آهن چه خبر؟

بررسی بازار آهن در روز چهارشنبه نشان می دهد

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors