دبیررسته نورد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: تعیین قیمت دستوری برای مواد اولیه و آهن اسفنجی وپایین نگه داشتن قیمتهای بازار موجب بی انگیزگی سرمایه گذاران برای حضور در صنعت و بازار خواهد شد وبتدریج شاهد گرانی و کاهش تولید و شرایطی همانند وضع موجود در صنعت برق خواهیم شد.
بهادراحرامیان درگفتگو با پایگاه خبری فولادبان با اشاره به افزایش صادرات محصولات فولادی در سه ماهه اول امسال بویژه صادرات آهن اسفنجی افزود: بنظر می رسد مواد اولیه هر بخش از زنجیره فولاد بهتر است در همان بخش و یا بخش پایین دستی تولید آن باقی بماند تا چنانچه ارزش افزوده ای ایجاد می شود در داخل کشور بماند.
وی تصریح کرد: آمار اعلامی انجمن فولاد مبنی بر رشد 1500 درصدی صادرات دربخش آهن اسفنجی رقمی نیست که بتوان بر روی آن تحلیل کرد. پایه ای که این درصد برآن اصل تحلیل شده حجم صادراتی کم و رقمی بسیار کوچک بوده وبا احتساب ارقام صادراتی کم ،به یکباره عدد بزرگی به دست می آید.
دبیر رسته نورد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: اگر در محصولاتی چون مواد اولیه و یا آهن اسفنجی قیمت گذاری دستوری باشد و قیمت های بازار پایین نگه داشته شود همان اتفاقی خواهد افتاد که الآن در صنعت برق افتاده است یعنی باید گفت این روزهای فولاد تداعی گر 10 سال قبل صنعت برق است.
احرامیان تاکیدکرد: قیمت گذاری دستوری شاید در کوتاه مدت که از قبل ظرفیتها ساخته شده و امکانات تجهیز شده اشکالی ایجاد نکند و قیمتها پایین بماند اما با گذشت زمان و طولانی شدن این روند ، انگیزه سرمایه گذاران برای حضور در این صنعت کم و ظرفیت های جدید ایجاد نمی شود،ظرفیتهای موجود هم بازسازی نخواهدشد و بتدریج شاهد کاهش تولید و گرانی همانند وضع موجود در صنعت برق خواهیم شد.
وی افزود: ما در صنعت برق تا 10 ، 12 سال قبل مازاد تولید برق داشتیم و حتی صادرات ما هم با رشد فزاینده همراه بود ولی از وقتی که جلوی قیمت ها گرفته و شیوه قیمت گذاری دستوری شد، تولیدکنندگان برق نتوانستند در تولید برق پیشتاز باشند.
دبیر رسته نورد انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: در حلقه پایینی زنجیره که محصولات نوردی است هم باید اجازه دهیم محصول نهایی قیمت متعادل و جهانی داشته باشد، شمش ، آهن اسفنجی و بقیه محصولات فولادی قیمت درستی بخورند.