نشریه متال مارکت در تحلیلی نوشته است: قیمت مواد اولیه ساخت فولاد که در ماههای اخیر افزایش یافته بود، در نیمه دوم ماه مه شتاب خود را از دست داد.
به گزارش فولادبان این اتفاق، به دنبال تلاش مقامات چین برای کاهش قیمتهابود. در اقدامی نسبتاً نادر، پنج آژانس دولتی چین به شرکتهای فعال در بازار فولاد هشدار دادند که در تعیین قیمتهای نامعقول شرکت نکنند. معاملات آتی سنگآهن و فولاد در بورس دالیان در چین پس از اعلام نگرانی کمیسیون توسعه ملی و اصلاحات چین در مورد افزایش قیمتکالاها، کاهش یافت.
قیمت صعودی مواد اولیه در چین تا حدی ناشی از افزایش تقاضایداخلی بوده است.
همانطور که نمودار نشان میدهد، تولید فولاد خام چین در ماه مارس با 99.8 میلیون تن در بالاترین سطح قرار گرفت. در همین حال، طبق دادههای موسسه Steelhome، نرخ بهرهبرداری از کورههای بلند (BF) در سراسر چین در طول سال 2021 کمتر از 90 درصد نبوده است.
مقامات پکن به کارخانهها جهت کنترل انتشار گازهای گلخانهای در اطراف هبی، منطقه عمده تولیدکننده فولاد در شمال چین، هشدار دادند که سبب شد نرخ بهرهبرداری از کورههای بلند در این منطقه در اواخر آوریل به 83 درصد کاهش یابد.
علاوه بر این، تنشهای تجاری بین چین و استرالیا به حمایت از قیمتمواد اولیه فولاد کمک کرده است، استرالیا بزرگترین تأمینکننده سنگآهنچین است. علاوه بر رشد اقتصادی چین، انتظار میرود بهبود پس از کرونادر بقیه اقتصاد جهانی به اوضاع صعودی قیمتها در اوایل سال 2021 دامن بزند.
اما پس از هشدارهای دولت چین در مورد قیمت بالای کالاها، قیمت مواد اولیه تولید فولاد، افت کرده است.
قیمت سنگآهن عیار 62 درصد در اواخر ماه مه به طور متوسط به 191 دلار کاهش یافت در حالی که در اواسط ماه مه 226 دلار بود. به همین ترتیب، قیمت قراضه آهن داخلی چین از رکورد 14 ماه مه یعنی 4035 یوان (445 دلار) به 3570 یوان در اواخر مه کاهش یافت.
رشد قیمت مواد اولیه فولادسازی در چین سبب افزایش قیمتها در سایر نقاط جهان هم شده است. به عنوان مثال، قیمت قراضه وارداتی به ترکیهاز شمال اروپا که قیمت معیار در سطح جهانی است در اواسط ماه مه به بالاتر از 500 دلار در هر تن cfr ترکیه رسید که بالاترین رقم از سال 2009 است.
درواقع، قیمت قراضه ترکیه تا حدی با بازگشت تقاضا در نیمکرهشمالی برای محصولات فولادی بلند که در بخش ساختوساز استفاده میشود پشتیبانی شده است که به طور معمول در سهماهه دوم افزایشمییابد.
پس از اعلام مقامات چینی برای کاهش عوارض واردات شمش از 2 درصد به صفر از ماه مه برای کشورهای غیر از اعضای آسهآن، تقاضا برای واردات شمش افزایش یافت. این اتفاق، تأمینکنندههای شمش از ترکیه و CIS را ترغیب کرد تا محصولاتشان را به چین بفروشند چراکه قیمتها در چین بالاتر از سایر نقاط جهان است به طوری که در مقایسه با قیمتهایبینالمللی قیمت شمش در چین در آوریل به طور متوسط 80 دلار در هر تنبالاتر از شاخص قیمت فوب دریای سیاه بود که در اثر رشد تقاضایداخلی و کاهش تولید در چین بود.
اما کاهش قیمت شمش در چین سبب افت قیمت آن در دیگر مناطق شده است. به عنوان مثال شاخص قیمت شمش CIS از اواسط ماه تا پایان ماه 9 درصد افت کرد.