بررسی بازارهای مالی نشان می دهد: نرخ ارز در ایران روند نزولی به خود گرفته است.
به گزارش خبرنگار فولادبان، عصر پنجشنبه گذشته بود که محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی شد و علی صالح آبادی از ریاست کلی این بانک کنار رفت. این تغییر در دو روز گذشته تاثیر زیادی بر نرخ دلار داشته است. بررسی آخرین وضعیت بازار نشان میدهد از زمان انتصاب رئیس کل جدید بانک مرکزی نرخ دلار از پایه ۴۴ هزار تومان در بازار غیر رسمی وارد کانال 40 هزار تومان شده، این در حالی است که در بازار نیما نرخ کمتر از ۳۰ هزار تومان است و مازاد تقاضا وجود دارد اما در بازار غیررسمی قیمتها روند نوسانی را طی میکرد. علی صالحآبادی از ۱۴مهر سال گذشته تا ۸دی ۱۴۰۱ رئیس کل بانک مرکزی بود. در این مدت ارزش پول ملی ۵۵ درصد کاهش یافت به طوریکه ارزش ریال در برابر دلار در زمان تحویل ۲۸ هزار و ۳۱۷ تومان بود و در زمان تحویل به ۴۳ هزار و ۹۰۰تومان رسید. محمدرضا فرزین رئیس کل جدید در اولین اظهارنظر خود در این سمت نرخ دلار در سامانه نیما را ۲۸ هزار و ۵۰۰تومان اعلام کرد. هرچند برخی تحلیلگران بر این باورند به منظور مدیریت بازار این اقدام انجام شده و برای یکسال و شاید کمتر مورد استفاده قرار بگیرد اما در بلندمدت سیاستها تغییر خواهد کرد.
در همین حال، امروز دلار در بازار آزاد در کانال ۴۱ هزار و ۹۰۰ تومان کار خود را آغاز کرد و اکنون ۴۰ هزار و ۶۰۰ تومان قیمت دارد. البته معاملات و تقاضا در بازار ارز کاهش چشمگیری دارد و پیشبینی میشود امروز دلار وارد کانال ۳۹ هزار تومان شود. البته کاهش قیمت دلار کار دست بورس داد و امروز در پایه یک میلیون و ۵۹۰ هزار واحدی ایستاد و از کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحدی خارج شد. فولاد، فملی، کگل، فارس و شپنا که در دو هفته گذشته موتور محرک و رشد بورس بودند امروز عامل ریزش شاخص شدند.
علاوه بر این، طلای ۱۸ عیار هم نسبت به آخرین معامله پنجشنبه گذشته کاهش یک هزار تومانی داشته و امروز هر گرم طلا با قیمت یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان عرضه میشود. سکه بهار آزادی از کانال 22 میلیون تومانی خارج شد و ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت خورد. در بازار طلا و مسکوکات به دلیل کاهش نرخها تقاضا نیست.
در ادامه سری به وضعیت بازار فولاد زدیم که رکود همچنان حاکم است، این درحالی است که براساس اعلام انجمن جهانی فولاد، ایران با سه پله ارتقا در تولید فولاد در جایگاه هفتم ایستاد. در بازار داخلی فولاد اما برخلاف بازارهای دیگر گرانی اتفاق افتاده است؛ به این دلیل که بازارهایی مانند فولاد دیرتر از سایر بازارها از رشد نرخ ارز تاثیر میگیرند.
از آخرین وضعیت بازار چه خبر؟
بررسی بازار آهن در روز شنبه نشان می دهد: قیمت میلگرد تا این لحظه در اکثر شرکتهایی که اعلام قیمت کردند، افزایشی بوده و در چهار شرکت میزان افزایش قیمت از 300 تا 800 تومان گزاش شده است.
در بازار تیرآهن، قیمت کیلویی محصولات 400 تومان و قیمت شاخه ای از 30 تا 280 هزار تومان افزایش یافته است.
در بازار نبشی و ناودانی تا این لحظه قیمت محصولات تمام شرکتهایی که اعلام قیمت کرده اند، ثابت باقی مانده است.
علاوه بر این، قیمت پروفیل تا این لحظه از شوس هیچ شرکتی اعلام نشده است.