یک فعال صنعت فولاد با بیان اینکه با رکود شدید بازارهای جهانی فولاد، قیمت محصولات فولادی در شش ماه اخیر با کاهش بیش از ۲۰۰ دلاری مواجه شده و فولادسازان به وضعیت «سربه سر» رسیدهاند، تاکید کرد: کوچکترین تصمیم و سیاست اشتباه در اعمال عوارض باعث ورود تولید کنندگان به منطقه زیان و توقف واحدهای تولیدی آنان خواهد شد.
حسین بختیاری درگفتگو با فولادبان با اشاره به اعمال عوارض صادراتی بر مواد خام و نیمه خام اظهارداشت: عواقب ناشی از اعمال عوارض که در اردیبهشت امسال اتخاذ شد، متاسفانه صادرات کشور را با لطمات جدی مواجه کرد اما با این حال، درس عبرتی برای مسئولان نشد و انگار لازم است از یک سوراخ چندین بار گزیده شویم.
وی با استناد به نظرات کارشناسان درباره الزام به صادرات محصولات فولادی گفت: کشوری که تولید فولاد آن تقریبا دو برابر مصرف آن است، باید برای صادرات محصولات تولید شده تمهیدات لازم در نظر گرفته شود؛ وگرنه فعالیت واحدهای تولیدی آن تعطیل یا متوقف خواهد شد.
معاون فروش فولاد خراسان تصریح کرد: تصمیمهای غیر کارشناسی در این خصوص میتواند ضربات جبران ناپذیری بر صادرات وارد آورد که از جمله این خسارتها از دست دادن مشتریان فولاد ایران در منطقه و بازارهای صادراتی است.
بختیاری در ادامه با اشاره به انتشار فهرست جدید عوارض صادراتی برای مواد خام و نیمه خام، اظهارداشت: وضع این عوارض هرچند بر روی محصولات میانی صورت میگیرد ولی خطر این تصمیم کمتر از خطر تصمیم اردیبهشت ماه امسال نخواهد بود.
وی با بیان اینکه وضع عوارض صادراتی احتمال تعطیلی واحدهای تولیدی را افزایش می دهد، گفت: وضع عوارض صادراتی بر روی شمش میتواند مازاد این محصول را به عوض روانه شدن به بازار صادراتی به بازار داخلی سرازیر کند که کاهش قیمت ناشی از افزایش عرضه بسیاری از تولید کنندگان خرد را با خطر توقف تولید، ورشکستگی و تعطیلی واحدهای تولید مواجه میکند.
این فعال صنعتی، کاهش رقابت پذیری ایران در بازارهای صادراتی را با توجه به دامپینگ روسیه، محتمل دانست و افزود: در شرایط فعلی که روسیه در حال دامپینگ (قیمتشکنی در بازار) محصولات خود در بازار منطقه است، وضع هرگونه عوارض بر محصولات فولادی، هرچند به میزان اندک و کم، تولید کنندگان داخلی را در معرض تعطیلی و قدرت رقابت پذیری شمش فولاد ایران را کاهش میدهد و صادرات را با خطر کاهش مواجه خواهد کرد.
بختیاری تصریح کرد: از آنجایی که در پی رکود شدید در بازار جهانی فولاد، قیمت این محصولات کاهش بیش از ۲۰۰ دلاری در شش ماه گذشته داشته است و فولادسازان به وضعیت «سربه سر» رسیده اند، کوچکترین تصمیم اشتباه باعث میشود که تولید کنندگان وارد منطقه زیان و مجبور به توقف واحد تولیدی خود شوند.