یک فعال صنعت آهن و فولاد گفت: در سال 1401 با توجه به کمبود سهمیه برق برای کارخانجات فولادی، کاهش قیمت کامودیتیها و دامپینگ قیمت کشورهای چین و روسیه به احتمال زیاد بخش تولید در صنعت فولاد رشد قابل توجهی نداشته باشد.
محمد صادق چیتساز در گفت و گو با فولادبان در خصوص ابر پروژه فولادی ایران بیان کرد: در سال گذشته کارخانههای فولادسازی ایران توانستند در حدود 32 میلیون تن فولاد تولید کنند؛ اما در سال 1401 با توجه به کمبود سهمیه برق برای کارخانجات فولادی، کاهش قیمت کامودیتیها و دامپینگ قیمت کشورهای چین و روسیه به احتمال زیاد بخش تولید در صنعت فولاد رشد قابل توجهی نداشته باشد و ابرپروژه فولادی در سال 1402 محقق شود.
وی عوامل موثر بر مصرف فولاد را عنوان کرد و گفت: در حال حاضر یکی از مهمترین عواملی که در مصرف فولاد تأثیرگذار بوده، رشد اقتصادی است. این رشد از نتایج افزایش و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در بخشها و فعالیتهای اقتصادی بوده که به عنوان یک عامل قادر به اثرگذاری بر مصرف آهن آلات خواهد بود و در نقش معلول نیز به واسطه رشد بخشهای مختلف از رشد مصرف فولاد تاثیر میپذیرد.
عضو هیات مدیره صنف فروشندگان آهن، فولاد و فلزات تهران تصریح کرد: از سوی دیگر، با توجه به تحریمهای موجود و جایگزینی فولاد به جای نفت، شرکتهای دولتی فولادی نظیر فولاد مبارکه، خوزستان و کرمان وارد یک رقابت بینالمللی شده و به همین دلیل در سال گذشته حدود ۳۴ میلیون تن صادرات را به ثبت رساندهاند.
چیتساز با اشاره به کمبود برخی نیازمندیها در این حوزه افزود: در سال ۱۴۰۰ طرحهایی با بیش از ۷۵۰ میلیون دلار سرمایهگذاری و با اشتغال مستقیم نزدیک به 3 هزار نفر تکمیل و راهاندازی شدند. امروزه در زنجیره فلزات مختلف، رشد خوبی را شاهد هستیم؛ اما عملکرد مطلوب نیازمند برق، آب، جاده و گاز است. البته بخشی از این نیازمندیها در حال حاضر تکمیل نشده است.
این فعال صنعت آهن و فولاد اظهار داشت: با توجه به اینکه در فروردین ماه ۱۴۰۱ وزارت صمت ۸ درصد عوارض بر صادرات فولاد را به تصویب رساند که در این راستا تعرفه کارخانجات فولادسازی دولتی و خصوصی به حداقل رسید؛ اما در این فاصله زمانی بسیاری از این کارخانهها مشتریان صادراتی خود را از دست دادند.