جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 03 مرداد 1405 - 57 دقیقه پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0
گزارش فولادبان از نوسانات بازار سرمایه – شنبه ۳ مرداد؛

رشد محدود بورس پس از هفته‌ای پرنوسان/ آیا تعادل به بازار سهام بازمی‌گردد؟

بازار سرمایه در نخستین روز معاملاتی مردادماه، پس از هفته‌ای پرنوسان و شکننده، رشد محدودی را ثبت کرد و نشانه‌هایی از بازگشت تعادل را از خود بروز داد. افت محدود قیمت دلار و انتشار خبرهای غیررسمی درباره احتمال ازسرگیری مذاکرات، موجب شد امروز بخشی از نقدینگی سرگردان به سمت بازار سهام متمایل شود. هرچند خروج سرمایه از صندوق‌های درآمد ثابت و سهامی همچنان ادامه داشت، اما ورود ۴۰۵ میلیارد تومانی پول حقیقی و سبزپوشی بیش از ۶۰ درصد نمادها، توانست شاخص‌های بورس را بار دیگر در مسیر صعودی قرار دهد.

به گزارش خبرنگار فولادبان، در معاملات امروز شنبه ۳ مردادماه، شاخص کل بورس تهران با رشد ۱۰ هزار و ۴۳۷ واحدی معادل ۰.۲۱ درصد، در سطح ۴ میلیون و ۸۹۴ هزار و ۴۳۸ واحد ایستاد. شاخص کل هم‌وزن نیز با افزایش ۷ هزار و ۸۵۵ واحدی معادل ۰.۵۸ درصد به ارتفاع یک میلیون و ۳۶۳ هزار و ۹۱۹ واحد رسید. تداوم برتری بازدهی شاخص هم‌وزن نسبت به شاخص کل، نشان‌دهنده آن است که امروز نمادهای کوچک‌تر و متوسط عملکرد بهتری نسبت به بزرگان بازار داشته‌اند و فشار عرضه عمدتاً متوجه سهام شاخص‌ساز بوده است.

در جریان معاملات امروز حدود ۴۰۵ میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شد؛ موضوعی که پس از خروج ۷۹۵ میلیارد تومانی در آخرین روز هفته گذشته، نشان‌دهنده بازگشت نسبی اعتماد سرمایه‌گذاران و تمایل به پذیرش ریسک است. با این حال، در معاملات روز جاری صندوق‌های درآمد ثابت با خالص خروج ۱۴۵ میلیارد تومانی و صندوق‌های سهامی با خروج ۶۱۹ میلیارد تومانی مواجه شدند که نشان می‌دهد بخشی از نقدینگی همچنان در حال جابه‌جایی درون بازار سرمایه است و نه خروج کامل از این بازار.

بررسی روند معاملات امروز نشان می‌دهد بازار با برتری محسوس خریداران آغاز به کار کرد و در دقایق ابتدایی بیش از ۷۰ درصد نمادها در محدوده مثبت قرار داشتند. هرچند در میانه معاملات فشار فروش تا حدودی افزایش یافت، اما در نهایت ۳۸۴ نماد مثبت در مقابل ۲۲۶ نماد منفی به کار خود پایان دادند و ۲۴۶ نماد با صف خرید و ۹۵ نماد با صف فروش بسته شدند که نسبت به روز چهارشنبه هفته قبل (۲۲۹ نماد در صف خرید و ۹۵ نماد در صف فروش)، از بهبود نسبی قدرت تقاضا حکایت دارد.

ارزش معاملات خرد امروز به حدود ۱۵ هزار و ۷۰۱ میلیارد تومان رسید و ارزش کل معاملات بورس و فرابورس نیز از ۵۷ هزار و ۳۰۳ میلیارد تومان فراتر رفت. هرچند سرانه فروش هر کد حقیقی ۱۱۴ میلیون تومان در مقابل سرانه خرید ۸۴ میلیون تومان ثبت شد و نسبت قدرت خرید به فروش حقیقی‌ها را به منفی ۱.۳۶ رساند، اما ورود مثبت پول حقیقی نشان می‌دهد که تعداد خریداران جدید بیش از فروشندگان بوده و این برتری تعداد، توانسته بر برتری ریالی فروشندگان غلبه کند.

یکی از مهم‌ترین رویدادهای امروز، بازگشایی نماد «شپنا» در محدوده مثبت ۸ درصد بود که تأثیر قابل‌توجهی بر رشد شاخص کل گذاشت. این نماد به عنوان یکی از لیدرهای پالایشی، نقش مهمی در سبز نگه‌داشتن نماگر اصلی بازار ایفا کرد و تا حدی افت‌وخیز سایر نمادهای بزرگ را پوشش داد. در مقابل، نمادهای شاخص‌ساز دیگری نظیر «فارس»، «نوری» و «پارسان» امروز هم مانند روزهای گذشته تحت فشار عرضه قرار داشتند و بخشی از رشد شاخص را خنثی کردند. با این حال، برتری کلی تقاضا بر عرضه در سطح کل بازار، مانع از بازگشت شاخص به محدوده منفی شد.

در بازار فرابورس نیز شرایط نسبتاً متعادل دنبال شد و شاخص کل فرابورس با رشد محدودی همراه بود که نشان می‌دهد نقدینگی به‌طور متوازن بین دو بازار توزیع شده است. در مجموع، معاملات امروز نشان داد که پس از هفته‌ای پرنوسان، بازار سرمایه در تلاش برای یافتن تعادل جدید است. ورود پول حقیقی، افزایش تعداد صف‌های خرید و سبزپوشی اکثریت نمادها، از بهبود نسبی فضای معاملات حکایت دارد؛ هرچند برتری سرانه فروش بر خرید و ادامه خروج از صندوق‌های درآمد ثابت، نشان می‌دهد هنوز احتیاط در رأس تصمیم‌گیری‌های معامله‌گران قرار دارد.

اکنون ادامه مسیر مثبت بورس تهران بیش از هر چیز به کاهش تنش‌های سیاسی و نظامی وابسته خواهد بود. انتشار اخبار امیدوارکننده درباره مذاکرات و کاهش ریسک‌های ژئوپلیتیک، می‌تواند موج صعودی را تقویت کند و شاخص کل را بار دیگر به کانال ۵ میلیون واحد برساند. در مقابل، هرگونه تشدید درگیری‌ها یا انتشار اخبار منفی، احتمال بازگشت بازار به فاز ریزشی را افزایش خواهد داد.

البته بازگشت پایدار بورس به روند صعودی در میان‌مدت، نیازمند ورود نقدینگی جدید در سایه برقراری ثبات نسبی در اقتصاد کشور و همچنین کاهش نرخ بهره صندوق‌های درآمد ثابت و اطمینان سرمایه‌گذاران نسبت به آینده جنگ و صلح است.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors