جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 21 تیر 1405 - 2 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0
گزارش فولادبان از وضعیت امروز بازار – یکشنبه ۲۱ تیر؛

بازار آهن همچنان اسیر درگیری‌های سیاسی و رکود انتظاری/ تیرآهن و ورق گالوانیزه در مسیر افزایشی

بازار آهن در دومین روز هفته در حالی به کار خود ادامه داد که با نزدیک شدن مجدد نرخ دلار به مرز ۱۸۰ هزار تومان، تداوم ریزش سنگین بورس تهران و ادامه تنش‌های سیاسی و نظامی ایران و آمریکا، همچنان خبری از رونق معاملات نیست و بازار فولاد مانند هفته‌های گذشته درگیر رکود انتظاری است. با این حال، امروز نیز مانند چند روز گذشته، برخی تولیدکنندگان قیمت محصولات خود را افزایش دادند؛ به نحوی که تیرآهن، ورق گالوانیزه و بخشی از بازار میلگرد و ورق روغنی در مسیر افزایشی قرار گرفتند، اما شاهد ثبات نسبی در نرخ سایر محصولات به‌ویژه لوله، پروفیل، نبشی و ناودانی بودیم.

به گزارش خبرنگار فولادبان، طی پنج روز گذشته درگیری‌های نظامی ایران و آمریکا وارد مرحله تازه‌ای شده است و دو طرف حملات متقابلی را علیه یکدیگر انجام داده‌اند. هم‌زمان، اختلاف بر سر نحوه تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز همچنان یکی از مهم‌ترین محورهای تنش باقی مانده است. در کنار این تحولات، رایزنی‌های دیپلماتیک میان ایران و عمان درباره مدیریت کشتیرانی و امنیت تنگه هرمز ادامه دارد؛ موضوعی که نشان می‌دهد با وجود تشدید تنش‌ها، مسیر دیپلماسی هنوز به طور کامل بسته نشده است. با این حال، تداوم نااطمینانی‌های سیاسی و امنیتی همچنان مهمترین عامل شکل‌دهنده انتظارات فعالان اقتصادی از جمله آهن‌فروشان محسوب می‌شود.

بازار ارز امروز بخشی از افت روز گذشته را جبران کرد. نرخ دلار که روز گذشته تا حوالی ۱۷۷ هزار و ۵۰۰ تومان عقب‌نشینی کرده بود، امروز با رشد بیش از ۲ هزار تومانی به حدود ۱۷۹ هزار و ۷۰۰ تومان رسید و حتی برای ساعاتی از مرز ۱۸۰ هزار تومان نیز عبور کرد. در مقابل، بورس تهران یکی از سرخ‌ترین روزهای خود را پشت سر گذاشت؛ شاخص کل با افت ۱۲۶ هزار و ۹۶۵ واحدی به سطح ۵ میلیون و ۵۵ هزار و ۶۴۸ واحد سقوط کرد و حدود ۳ هزار و ۸۰۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. حرکت سرمایه‌ها به سمت صندوق‌های درآمد ثابت و ابزارهای مبتنی بر طلا نیز نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران همچنان کاهش ریسک را بر حضور در بازار سهام ترجیح می‌دهند.

اما در بازار آهن، امروز تغییرات قیمت‌ها محدودتر از روزهای گذشته بود. در بازار میلگرد، عمده تولیدکنندگان قیمت‌های خود را بدون تغییر اعلام کردند، هرچند تعدادی از شرکت‌ها نرخ محصولات خود را بین ۵۰۰ تا هزار تومان در هر کیلوگرم افزایش دادند. در این میان، ذوب‌آهن اصفهان با رشد یک هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت میلگرد، بیشترین افزایش را ثبت کرد. در بازار تیرآهن نیز نرخ محصولات ذوب‌آهن اصفهان بسته به سایز بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان در هر شاخه افزایش یافت و تیرآهن فولاد یزد نیز رشد ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومانی را تجربه کرد. سایر تولیدکنندگان تیرآهن اما عمدتاً قیمت‌های خود را ثابت نگه داشتند و تنها در برخی مبادی افزایش‌های محدود تا سقف ۱۰۰ هزار تومان در هر شاخه مشاهده شد.

بازار نبشی، ناودانی، لوله و پروفیل امروز تقریباً بدون تغییر بود و اغلب تولیدکنندگان نرخ‌های قبلی خود را حفظ کردند. در بازار ورق، بیشترین نوسان به ورق سیاه فولاد مبارکه اختصاص داشت؛ به‌گونه‌ای که بسته به ضخامت، برخی سایزها تا ۴ هزار تومان در هر کیلوگرم کاهش و برخی دیگر تا ۲ هزار تومان افزایش قیمت داشتند. قیمت ورق روغنی فولاد مبارکه نیز ثابت ماند، اما این نوع از ورق‌های هفت الماس و فولاد غرب بین یک تا ۲ هزار تومان در هر کیلوگرم افزایش یافت. همچنین بازار ورق رنگی و قلع‌اندود با ثبات نسبی همراه بود و ورق گالوانیزه در اغلب شرکت‌ها رشد ۵۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ تومانی را ثبت کرد.

کارشناسان بازار فولاد معتقدند بازار همچنان به طور هم‌زمان با دو نوع رکود، یعنی رکود ساختاری و رکود انتظاری، مواجه است. از یک سو، ضعف تقاضای مؤثر در بخش‌های صنعت، ساختمان و پروژه‌های عمرانی باعث شده حجم معاملات در سطح پایینی باقی بماند و از سوی دیگر، ابهام نسبت به آینده تحولات سیاسی و جنگ و صلح میان ایران و آمریکا موجب شده است بسیاری از خریداران خریدهای خود را به تعویق بیندازند. در این میان، افزایش قیمت محصولات فولادی طی روزهای اخیر بیش از آن که ناشی از رشد واقعی مصرف باشد، از افزایش انتظارات تورمی و فضای روانی ناشی از تشدید تنش‌ها سرچشمه می‌گیرد.

در همین حال، شماری از فعالان بازار نسبت به سوءاستفاده برخی واسطه‌ها از فضای پرابهام کنونی هشدار می‌دهند. به گفته آنان، ایجاد کمبود مصنوعی، محدود کردن عرضه و بازارسازی تصنعی در شرایطی که بازار همچنان با ضعف تقاضا روبه‌رو است، نه‌تنها پشتوانه اقتصادی ندارد، بلکه می‌تواند به کاهش بیشتر معاملات و تعمیق رکود منجر شود. از همین رو، کارشناسان بر ضرورت نظارت مؤثرتر بر بازار و برخورد قضایی با هرگونه بازارسازی و ایجاد کمبود مصنوعی تأکید دارند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors