جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 26 بهمن 1404 - 1 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

مصرف گاز صنعت فولاد پایین‌تر از میانگین جهانی/ ورود ۶ هزار مگاوات برق خودتأمینی به مدار توسط تولید کنندگان

­مدیر طرح جامع فولاد کشور گفت: کل گاز مصرفی صنایع فولادی کشور حدود ۵ درصد است.

به گزارش فولادبان، مهران محجوب‌نژاد گفت: مصرف گاز صنایع فولادی کشور ما نسبت به میانگین جهانی بسیار پایین است و واحدهای احیای مستقیم مطابق با استانداردهای بین‌المللی، گاز مصرف می‌کنند یعنی نمی‌توان گفت فناوری ما در این واحدها پایین است و گاز بیشتری مصرف می‌شود؛ بلکه مصرف مطابق استاندارد است.

وی ادامه داد: کل گازی که صنایع فولادی مصرف می‌کنند ۵ درصد از کل گاز کشور است، اما همین پنج درصد هم از لحاظ قیمت و محدودیت (قطعی گاز) بیشتر از معیار جهانی است، تولیدکنندگان می‌گویند گاهی ۳۰ درصد هزینه گاز خود را پرداخت می‌کنند، در حالی که تنها ۵ درصد از گاز کشور را مصرف می‌کنند؛ این نشان‌دهنده اهمیت فولاد در بخش انرژی است.

محجوب‌نژاد توضیح داد: از ۵۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد کشور، حدود ۸۰ درصد مربوط به واحدهای احیای مستقیم است، بخش کوره القایی نیز از گاز به عنوان ماده اولیه استفاده می‌کند، این واحدها طبق برنامه باید از آهن قراضه استفاده می‌کردند، اما اکنون از آهن اسفنجی بهره می‌برند.

وی افزود: هم‌اکنون آهن اسفنجی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد ظرفیت فولاد کشور را به خود اختصاص داده است، در بخش آهن اسفنجی، گاز به‌عنوان ماده اولیه محسوب می‌شود و نه انرژی. گاز با گندله ترکیب شده و آهن اسفنجی تولید می‌کند.

محجوب‌نژاد درباره برق مورد نیاز صنایع فولادی نیز گفت: در کوره‌های قوس، مصرف اصلی برق است. خوشبختانه صنایع فولادی طی چند سال گذشته در زمینه احداث نیروگاه‌ها و خودتأمینی برق عملکرد خوبی داشته‌اند، حدود ۶ هزار مگاوات برق با سرمایه‌گذاری خود واحدهای فولادی وارد مدار شده است و در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر نیز سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی انجام شده است.

وی گفت: البته طی چند سال گذشته صنایع فولادی در بحث احداث نیروگاه ها و خود تامینی انرژی برق واقعا خوب کار کردند، به طور تقریبی در این چند سال گذشته ۶ هزار مگاوات برق با سرمایه گذاری خود واحد های فولادی وارد مدار شده است و در بحث انرژی های تجدیدپذیر نیز سرمایه گذاری می کنند و توسعه قابل توجهی نیز در این حوزه دارند.

وی افزود: همه واحدهای فولادی و معدنی کشور در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، اعم از بادی و خورشیدی، سرمایه‌گذاری می‌کنند تا نیاز انرژی خود را تأمین کنند. بخش خصوصی همواره موفق عمل کرده و تولید خود را پایدار نگه می‌دارد.

مدیر طرح جامع فولاد کشور گفت: صنایع فولادی حتی در بخش حمل و نقل و خطوط ریلی نیز سرمایه‌گذاری می‌کنند. فولاد مبارکه در زمینه پهنه‌های گاز و ذخایر آن فعالیت دارد تا تولیدشان پایدار باشد و زیرساخت انرژی به‌خوبی تأمین شود.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors