در پی رشد شاخص دلار آمریکا و کاهش ریسکهای ژئوپولیتیک، قیمت طلا در بازار جهانی کاهش یافت. سرمایهگذاران در آستانه نشست فدرال رزرو، تمایل بیشتری به داراییهای ریسکپذیر نشان دادند که به افت بهای فلزات گرانبها منجر شد.
به گزارش فولادبان، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در بازار جهانی با ۰.۹ درصد کاهش، به ۳۳۳۶ دلار و یک سنت رسید. معاملات آتی طلا در بازار آمریکا نیز با افت ۱.۱ درصدی در ۳۳۳۵ دلار و ۶۰ سنت بسته شد.
رشد شاخص دلار آمریکا از پایینترین سطح خود در دو هفته گذشته، طلا را برای خریداران خارجی گرانتر کرده است، چرا که طلا به دلار قیمتگذاری میشود. همین موضوع، از جذابیت طلا به عنوان دارایی امن کاسته است.
به گفته پیتر گرانت، معاون و استراتژیست ارشد شرکت “زانر متالز”، توافق تجاری اخیر بین آمریکا و ژاپن و امید به پیشرفت مذاکرات با اتحادیه اروپا، منجر به افزایش ریسکپذیری سرمایهگذاران شده است. او افزود: «طلا ممکن است در سطح ۳۳۰۰ دلار، مجدداً با تقاضا مواجه شود، اما رسیدن به رکورد تاریخی جدید احتمالاً تا بعد از نشست آتی فدرال رزرو به تعویق خواهد افتاد.»
طبق گزارشها، تعداد متقاضیان بیمه بیکاری در آمریکا به پایینترین سطح سهماهه اخیر رسیده است. این نشانهای از ثبات در بازار کار آمریکاست که میتواند موضع فدرال رزرو را در خصوص ثابت نگه داشتن نرخ بهره در محدوده ۴.۲۵ تا ۴.۵۰ درصد تقویت کند—حتی در شرایطی که نگرانیها نسبت به افزایش تورم ناشی از تعرفههای وارداتی دولت ترامپ مطرح است.
سایر فلزات گرانبها:
نقره: هر اونس نقره با کاهش ۲.۳ درصدی، به ۳۸ دلار و ۲۰ سنت رسید. با این حال، در مجموع هفته، نقره عملکرد مثبتی داشت.
پلاتین: با افت ۰.۹ درصدی، به ۱۳۹۵ دلار و ۳۱ سنت رسید.
پالادیوم: با کاهش ۰.۷ درصدی، در ۱۲۱۹ دلار و هفت سنت بسته شد. هر دو فلز در هفته گذشته، کاهش قیمت هفتگی را ثبت کردند.
در حالی که عوامل بنیادی همچون افزایش تنشهای تجاری، تورم و سیاستهای پولی فدرال رزرو بهطور سنتی از طلا حمایت میکنند، اما فعلاً تمایل بازار به ریسکپذیری و رشد ارزش دلار، موجب کاهش بهای فلزات گرانبها شده است. نشست آتی فدرال رزرو و چشمانداز نرخ بهره، نقش تعیینکنندهای در مسیر بعدی بازار طلا ایفا خواهد کرد.