رئیس انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران در گفتگو با فولادبان گفت: در حالی که ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر کشور در دولت سابق حدود ۱۱۰۰ مگاوات بود، این عدد به ۳۰۰۰ مگاوات رسیده است. بخش قابل توجهی از این رشد، مرهون صنایع بزرگ کشور است که طبق قانون، ملزم به تأمین بخشی از انرژی مورد نیاز خود از محل تجدیدپذیرها شدهاند.
داوود مددی، رئیس انجمن انرژیهای تجدید پذیر ایران در گفتگو با فولادبان با اشاره به جهش محسوس ظرفیت تولید برق سبز کشور در دولت فعلی، اعلام کرد: در زمان دولت شهید مرحوم رئیسی، ظرفیت نیروگاههای تجدیدپذیر کشور حدود ۱۱۰۰ مگاوات بود. اما امروز این رقم به حدود ۳۰۰۰ مگاوات رسیده و بر اساس برنامه هفتم توسعه، هدفگذاری برای رسیدن به ۱۲ هزار مگاوات انجام شده است.
به گفته مددی، توسعه این ظرفیت در قالب چند بستر مختلف انجام شده است:
۱٫ ماده ۶۱ قانون اصلاح الگوی مصرف: قدیمیترین بستر قانونی که بخش قابل توجهی از نیروگاههای اولیه تجدیدپذیر بر پایه آن شکل گرفتهاند.
۲٫ بورس انرژی: بستری که اخیراً با استقبال بخش خصوصی روبهرو شده و به محل مهمی برای توسعه سرمایهگذاریها در این حوزه تبدیل شده است.
۳٫ خودتأمین صنایع: بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان، صنایع بزرگ ملزم شدهاند بخشی از برق مصرفی خود را از طریق تجدیدپذیرها تأمین کنند.
مددی در ادامه تأکید کرد که بیشترین سهم رشد تولید انرژیهای تجدیدپذیر، در سالهای اخیر مربوط به همین صنایع بزرگ بوده است.
وی گفت:صنایعی مانند فولاد مبارکه، پتروشیمی کاوه، صنایع مس و بسیاری دیگر، به دلیل الزام قانونی و نگاه توسعهمحور، وارد عرصه تولید برق خورشیدی و بادی شدهاند. برخی از این پروژهها با سرعت خوبی جلو رفتهاند و برخی دیگر نیز در مسیر توسعه هستند.
او همچنین به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید اشاره کرد و آن را بستری دانست که هنوز به دلایل مختلف از جمله عدم همکاری مؤثر نظام بانکی، توفیق چندانی در آن حاصل نشده است.