جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 17 تیر 1404 - 6 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
رئیس خانه معدن عنوان کرد:

زمینه تحقق رشد ۱۳ درصدی حوزه معدن مهیا نیست/ زمان اتخاذ تصمیمات شجاعانه فرارسیده است

رئیس خانه معدن ایران با توجه به کمبود سرمایه‌گذاری در بخش معدن، دشواری‌های تأمین مالی پروژه‌ها، ضعف در سیاست‌های حمایتی دولت و چالش‌های زیرساختی، رشد 13 درصدی این حوزه را غیرممکن توصیف کرد.

زمینه تحقق رشد ۱۳ درصدی حوزه معدن مهیا نیست/ زمان اتخاذ تصمیمات شجاعانه فرارسیده است اخبار

به گزارش فولادبان، محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران با ادای احترام به شهدای جنگ ۱۲ روزه اخیر، به برنامه هفتم توسعه و ضرورت رشد ۱۳ درصدی حوزه معدن اشاره کرد و گفت: با توجه به کمبود سرمایه‌گذاری در بخش معدن، دشواری‌های تأمین مالی پروژه‌ها، ضعف در سیاست‌های حمایتی دولت و چالش‌های زیرساختی و فنی-تکنولوژیکی، تحقق رشد ۱۳ درصدی بخش معدن غیرممکن است.

وی افزود: ۶۵ درصد اشتغال بخش معدن در اختیار معادن کوچک و متوسط است؛ این موضوع نشان می‌دهد که حمایت هدفمند از این معادن باید در اولویت سیاست‌گذاری‌ها قرار گیرد.

بهرامن همچنین به ظرفیت بالای منابع انسانی در بخش معدن اشاره کرد و افزود: اگر به‌درستی از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری شود، می‌توان آینده‌ای روشن برای توسعه پایدار این بخش رقم زد.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به فضای شکننده اقتصادی کشور و اتفاقات منطقه گفت: در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که تنها شنیدن درد دل فعالان اقتصادی کافی نیست. امروز، زمان اقدام واقعی و تصمیم‌های شجاعانه است. بنابراین سه راهبرد فوری برای عبور از این بحران پیشنهاد می‌شود.

۱٫ بازتعریف رابطه دولت با بخش خصوصی: تفویض اختیار واقعی، نه شعاری، باید مبنای جدید تعامل با تشکل‌ها و انجمن‌های تخصصی شود. دولت باید از نگاه امنیتی و کنترل‌گرانه فاصله بگیرد و تشکل‌های توانمند را شریک توسعه بداند.

۲٫ دیپلماسی اقتصادی فعال و هدفمند: وقت آن رسیده که ابزارهای دیپلماسی در خدمت رفع گلوگاه‌های صادراتی، حمل‌ونقل، انتقال فناوری و جذب سرمایه قرار گیرد. دیپلماسی معدن باید به یک برنامه مستقل در وزارت خارجه و وزارت صنعت، معدن و تجارت تبدیل شود.

۳٫ اصلاح ساختار حکمرانی اقتصادی و تمرکززدایی: بدون تغییر در نگاه متمرکز و بوروکراتیک به اقتصاد، تحول واقعی ممکن نیست. استان‌ها و بخش خصوصی باید صاحب تصمیم باشند، نه اینکه فقط مجری برنامه‌های مرکز باشد.

نایب‌رئیس اتاق ایران همچنین به مشکلات کلیدی فعالان معدنی اشاره و تصریح کرد: غیبت دولت در مسئله حمل‌ونقل و لجستیک معدنی، بلاتکلیفی در سیاست‌گذاری ارزی و صادراتی، فشارهای فزاینده بانکی و مالیاتی بر فعالان تولید، توقف طرح‌های توسعه‌ای به‌ویژه در مناطق معدنی مرزی و نبود نظام شفاف برای حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی از مشکلات اصلی این حوزه هستند.

بهرامن افزود: فعالان اقتصادی به دنبال معجزه نیستند، بلکه درخواست دارند با اختیار، مسئولیت، شفافیت و مشارکت به کمک دولت بیایند. معدن می‌تواند موتور محرک اقتصاد کشور باشد؛ اما بدون سوخت اعتماد، این موتور روشن نمی‌شود.

رئیس خانه معدن ایران در ادامه راهکارهای عملیاتی را برای برون‌رفت از مشکلات موجود، پیشنهاد داد. به باور او تشکیل شورای مشترک حکمرانی معدن با حضور نمایندگان دولت و بخش خصوصی، برگزاری جلسات ماهانه با معاونت معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت و انجمن‌های تخصصی، تدوین برنامه جامع نجات بخش معدن با محوریت افزایش صادرات، تسهیل حمل‌ونقل و کاهش هزینه تولید و حضور خانه معدن در شوراهای تصمیم‌ساز ملی مانند شورای ترابری، شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی می‌تواند به حل مشکلات این حوزه کمک کند.

او طراحی و پیاده‌سازی نقشه راه سرمایه‌گذاری معدنی کشور مبتنی بر پتانسیل‌های استانی را نیز مورد توجه قرار داد و افزود: هدف از این نشست، شنیده شدن صدای بخش خصوصی معدن با قدرت بیشتر است. فعالان معدنی آمده هستند تا با صداقت، تخصص و شجاعت، بخشی از راه‌حل باشند، نه بخشی از مشکل.

در پایان نشست، اعضا و کارشناسان حاضر بر ضرورت تدوین راهکارهای عملیاتی و تقویت همکاری‌های میان بخش خصوصی و دولت برای عبور از چالش‌های موجود و نیل به اهداف توسعه‌ای تأکید کردند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors