یک کارشناس صنعت فولاد با اشاره به شرایط جنگی و تحریمی کشور، از تغییر جهتگیری صنایع فولادی به سوی تولید محصولات دفاعی و استراتژیک خبر داد.
مهدی اسلامی، کارشناس فولاد، در گفتگو با فولادبان با اشاره به شرایط ویژه کشور در دوران جنگ و تحریم گفت که صنایع فولادی تمرکز خود را بر تأمین نیازهای دفاعی کشور گذاشتهاند تا بتوانند نقش مؤثری در این مقطع حساس ایفا کنند و کشور را از وابستگی به واسطههای خارجی بینیاز سازند.
وی با تأکید بر اینکه نوع صنعت در نحوه کمک به اقتصاد جنگی اهمیت دارد، افزود: مجتمعهایی مانند فولاد اسفراین که در زمینه تولید فولادهای خاص فعالیت دارند، الزامی به افزایش حجم تولید ندارند؛ بلکه میتوانند با ارتقای کیفیت، افزایش ارزش افزوده و تولید محصولات تخصصی، نیاز صنایع دفاعی و داخلی را پاسخ دهند. در مقابل، صنایعی نظیر فولاد ساختمانی میتوانند با تمرکز بر افزایش تولید، به نیازهای عمرانی و زیرساختی کشور کمک کنند. به گفته او، همه چیز به نوع محصول و ظرفیتهای صنعت بستگی دارد.
اسلامی در ادامه با اشاره به ضرورت انطباقپذیری در دوران بحرانی گفت: در صورت تشدید شرایط ملی، فولادسازان باید برای ادامه بقا و همچنین ایفای نقش مؤثر در اقتصاد، تولیدات خود را افزایش دهند یا با تغییر سبد محصولات، نیازهای روز کشور را پوشش دهند.
او همچنین درباره امکان قیمتشکنی در بازار فولاد توضیح داد که این موضوع به فاکتورهایی همچون قیمت انرژی، دسترسی به مواد اولیه و شرایط بازار جهانی بستگی دارد. اسلامی خاطرنشان کرد: در صورتی که کشور با بحران تأمین برق مواجه شود—مثلاً در صورت هدف قرار گرفتن نیروگاهها توسط دشمن—اولین صنایعی که با قطعی برق مواجه میشوند، صنایع پرمصرف مانند فولاد هستند تا برق خانگی حفظ شود. این موضوع در هفتههای اخیر نیز رخ داده و برخی واحدهای فولادی با قطعی برق مواجه بودهاند. در چنین شرایطی، امکان ورود به فاز رقابت قیمتی برای فولادسازان وجود نخواهد داشت.