امروز (دوشنبه) بازار ارز تجاری مرکز مبادله شاهد ثبات در نرخ ارزها مانند روزهای گذشته بود همچنین طبق دادهها از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه بیش از ۸.۱ میلیارد دلار ارز برای واردات تخصیص یافته که ۴.۵ میلیارد دلار آن در بازار ارز تجاری تامین شده است.
به گزارش فولادبان، امروز بازار ارز تجاری مرکز مبادله مانند روزهای گذشته، با ثبات در نرخ حواله و اسکناس به کار خود ادامه داد. امروز پنجم خردادماه ۱۴۰۴، دلار با نرخ ۶۹ هزار و ۱۸۴ تومان، حواله یورو با نرخ ۷۸ هزار و ۶۲۷ تومان، حواله درهم با نرخ ۱۸ هزار و ۸۳۸ تومان، حواله یوان با نرخ ۹۶۳۶ تومان و حواله روبل روسیه با نرخ ۸۷۰ تومان توسط تجار و بازرگانها معامله و خریداری شد.
همچنین امروز اسکناس دلار نیز با نرخ ۷۱ هزار و ۱۲۲ تومان، اسکناس یورو با نرخ ۸۰ هزار و ۸۲۸ تومان، اسکناس درهم با نرخ ۱۹ هزار و ۳۶۶ تومان، اسکناس یوان با نرخ ۹۹۰۵ تومان و اسکناس روبل با نرخ ۸۹۴ تومان، معامله شد که نشان از ثبات قیمت اسکناس ارزی نسبت به روز گذشته دارد.
از سوی دیگر، میانگین موزون نرخ ارز نیز که بر مبنای حجم معاملات ارزی انجام شده در یک ماه گذشته با نرخهای اعلامی در سامانه معاملات الکترونیک ارز در حوزه حواله، اسکناس و حواله کالاهای اساسی و ضروری محاسبه میشود، امروز (پنجم خرداد ماه)، برای اسکناس دلار به ۵۷ هزار و ۴۸ تومان، یورو ۶۴ هزار و ۸۳۴ تومان، درهم ۱۵ هزار و ۵۳۴ تومان، یوان ۷۹۴۵ تومان و روبل ۷۱۷ تومان رسید.
حجم کل معاملات چه قدر بود؟
از اول اردیبهشتماه سال جاری تا پایان این ماه، حجم کل معاملات بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران بر اساس ارزش دلاری، به ۲۹۰۲ میلیون دلار رسید که به تفکیک نوع ارز، ۳۶۴۱ میلیون درهم، ۱۵۸۲ میلیون دلار، ۱۰۱۲ میلیون یوآن، ۱۶۳ میلیون یورو و ۳۷۵ میلیون روبل بوده و حجم کل این معاملات در فروردین ماه بر اساس ارزش دلاری، برابر با ۱۶۲۰ میلیون دلار بود که نشان دهنده رشد ۸۰ درصدی حجم معاملات بازار ارز تجاری در اردیبهشت ماه است.
براین اساس، در مجموع دو ماهه نخست سال جاری، بیش از ۴.۵ میلیارد دلار حجم کل معاملات بازار ارز تجاری بود که شامل ۲۴۴۰ میلیون دلار، ۲۴۹ میلیون یورو، ۵۵۷۲ میلیون درهم، ۲۰۱۵ میلیون یوان و ۵۱۵ میلیون روبل روسیه میشود؛ به طوری که میانگین روزانه معاملات به ۱۴۱ میلیون دلار در این بازار میرسد.
از سوی دیگر، حجم کل تامین ارز کشور از ابتدای سال جاری تا پایان اردیبهشت ماه به ۸۱۳۳ میلیون دلار (۸.۱ میلیارد دلار) میرسد که ۱۸۸۸ میلیون دلار آن برای واردات دارو و کالاهای اساسی، ۶۰۱۰ میلیون دلار ان برای وادرات کالاهای تجاری و بازرگانی و ۲۳۵ میلیون دلار آن برای ارز مورد نیاز خدمات تخصیص یافته است.