جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 03 اردیبهشت 1404 - 6 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
در گفتگو با فولادبان ارائه شد:

ناترازی انرژی، تکرار خاموشی‌ها، یعنی پایان رقابت‌پذیری تولید/ تاثیر نیروگاه‎های بادی بر این چالش چیست؟

یک کارشناس صنعت گفت: ناترازی انرژی، حالا دیگر صرفاً یک چالش زیرساختی نیست؛ این بحران به مانعی جدی برای پایداری تولید، سرمایه‌گذاری و حتی اشتغال در بخش صنعت تبدیل شده است.

ناترازی انرژی، تکرار خاموشی‌ها، یعنی پایان رقابت‌پذیری تولید/ تاثیر نیروگاه‎های بادی بر این چالش چیست؟ اخبار

امیرحسین کاوه، کارشناس صنعت در گفتگو با فولادبان، با تأکید بر اینکه اختلال در تأمین گاز و برق در زمان اوج مصرف، به یک واقعیت تلخ برای تولیدکنندگان صنعتی بدل شده، گفت: در زمستان‌ها، صنایع با قطع یا سهمیه‌بندی گاز و در تابستان با کمبود برق روبرو می‌شوند. این وضعیت منجر به توقف خطوط تولید، کاهش بهره‌وری و زیان‌های جدی مالی شده که در بسیاری از موارد، حتی تحویل سفارش‌های داخلی و صادراتی را هم دچار تأخیر می‌کند.به گفته او انرژی تجدید‌ پذیر خصوصا ترویج و تسریع در ساخت نیرو‌گاه‌های بادی راهکار اساسی رفع ناترازی برق است.

قطع یا محدودیت در تأمین انرژی صنایع/ افزایش هزینه‌های تولید

وی افزود: ناترازی انرژی فقط به اختلال در روند تولید ختم نمی‌شود، بلکه به‌تدریج هزینه‌های تمام‌شده محصولات را نیز بالا برده و مزیت رقابتی صنایع ایرانی را در بازارهای جهانی کاهش داده است. همچنین افزایش نرخ حامل‌های انرژی در شرایط کمبود عرضه، بار سنگینی بر دوش صنایع می‌گذارد؛ باری که گاهی به قیمت تعطیلی خطوط تولید یا تعدیل نیرو تمام می‌شود.

کاهش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت

کاوه با نگاهی بلندمدت‌تر به تبعات این بحران، از کاهش انگیزه سرمایه‌گذاران برای ورود به بخش صنعت می‌گوید. به گفته وی: نبود چشم‌انداز پایدار در تأمین انرژی، پروژه‌های صنعتی را با ریسک بالا مواجه کرده و بسیاری از سرمایه‌گذاران را به سمت بازارهای غیرمولد سوق داده است. «وقتی نتوانی حتی برق یا گاز یک خط تولید را در بلندمدت تضمین کنی، چطور می‌خواهی سرمایه‌گذار جذب کنی؟»

یکی دیگر از زوایای پنهان این بحران، فرسودگی تجهیزات صنعتی است. کاوه یادآور می‌شود که وابستگی تاریخی صنعت به انرژی ارزان، مانع از نوسازی و بهینه‌سازی ماشین‌آلات شده و امروز بخش قابل توجهی از کارخانه‌ها با تجهیزات قدیمی و پرمصرف کار می‌کنند. ادامه این روند، نه‌تنها مصرف انرژی را بالا نگه می‌دارد، بلکه هزینه‌های تعمیر، نگهداری و توقف تولید را هم دوچندان می‌کند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors