مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صمت گفت: اخذ موافقت از نهادهای متولی محیط زیست و منابع طبیعی برای انجام فعالیتهای اکتشافی ضروری است؛ اما از آنجا که این نهادها وظیفه حفظ و صیانت از عرصههای طبیعی را دارند، اغلب میان آنها و فعالان بخش معدن تضادهایی ایجاد میشود.
امید کشاورزپور در گفتگو با فولادبان با اشاره به مهمترین چالش صنعت معدن در سال ۱۴۰۴ بیان کرد: یکی از چالشهای اساسی صنعت معدن در سال آینده، عدم دسترسی به زمین برای اکتشاف است. بر اساس ماده ۲۴ قانون معادن، اخذ موافقت از نهادهای متولی محیط زیست و منابع طبیعی برای انجام فعالیتهای اکتشافی ضروری است؛ اما از آنجا که این نهادها وظیفه حفظ و صیانت از عرصههای طبیعی را دارند، اغلب میان آنها و فعالان بخش معدن تضادهایی ایجاد میشود.
وی افزود: اگرچه طی سالهای اخیر کارگروههای تعاملی میان بخش معدن، منابع طبیعی و محیط زیست تشکیل شده و به نتایج مثبتی نیز رسیدهایم؛ اما همچنان این تعامل در سطح آرمانی خود قرار ندارد. انتظار ما از نهادهای مرتبط این است که با درک تکلیف ۱۳ درصدی رشد بخش معدن در برنامه توسعه، رویکردی جامعتر و هماهنگتر در پیش بگیرند تا روند اکتشاف و بهرهبرداری از معادن تسهیل شود.
به گفته مدیرکل دفتر اکتشاف وزارت صمت، با توجه به برنامههای توسعهای کشور، انتظار میرود رشد بخش معدن در حوزههایی مانند سنگآهن، آلومینیوم و مس در سال ۱۴۰۴ ادامه پیدا کند.
کشاورزپور تصریح کرد: البته برای تحقق این اهداف، نیاز به همافزایی و همکاری بیشتر میان دستگاههای اجرایی و متولیان عرصههای طبیعی وجود دارد. دستیابی به اهداف تعیینشده در برنامه هفتم توسعه، تنها در صورتی ممکن خواهد بود که این تعاملات به سطح مطلوبتری برسند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم سال جدید، سالی پربار برای صنعت معدن و فولاد ایران باشد و بتوانیم با همکاری و تعامل سازنده، مسیر توسعه را هموارتر کنیم. انتظار میرود که در سال ۱۴۰۴، با حمایت دولت و نهادهای مرتبط، مشکلات حقوقی و محیطزیستی حوزه معدن کاهش یابد و بستر مناسبی برای رشد و شکوفایی این صنعت فراهم شود.