کارشناس بازارهای جهانی و داخلی گفت: در سه ماه آینده یا حتی در بلندمدت، شاهد رشد شارپی قیمت سنگآهن نخواهیم بود.
مهدی سرلک در گفتگو با فولادبان با اشاره به وضعیت بازار جهانی سنگ آهن مطرح کرد: در حال حاضر، این محصول در بازارهای جهانی عمدتاً از دو منبع استرالیا و برزیل تأمین میشود و اکثر آنها به مقصد چین، بزرگترین واردکننده سنگ آهن میرود. از سوی دیگر، قیمت سنگآهن با عیار ۶۲ درصد به کمتر از ۱۰۰ دلار رسیده است.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی، معمولاً سنگآهنهای پرعیارتر یا کنسانتره برای تولیدکنندگان شرایط بهتری دارند؛ چرا که استفاده از مواد اولیه با درصد پایینتر معمولاً هزینه حمل و برخی مواقع هزینه تولید را افزایش میدهد و بنابراین، تمرکز بیشتر بر خرید سنگآهنهای با عیار بالاتر است. البته این منابع نسبت به سنگآهنهای کمعیارتر محدودتر هستند و بر همین اساس، تولیدکنندگان ناچار به استفاده از سنگآهن ۶۲ درصد یا پایینتر هستند.
سرلک با تاکید بر اینکه در سه ماه آینده یا حتی در بلندمدت، شاهد رشد شارپی قیمت سنگآهن نخواهیم بود، گفت: با این حال، افت قیمت این محصول که در ماههای اخیر به ویژه برای سنگآهن ۶۲ درصد شاهد بودهایم، فشار بیشتری بر بازار وارد خواهد کرد. این افت قیمتی ممکن است ناشی از کاهش تقاضای فولاد در بازار جهانی باشد که خود به عوامل کلان اقتصادی مرتبط است. همچنین، افزایش تولید و عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ نیز میتواند به مازاد عرضه و کاهش قیمت منجر شده باشد.
به گفته کارشناس بازارهای جهانی و داخلی، باید توجه داشت که صنایع فولادی در حال حرکت به سمت استفاده از فناوریهای جدید و کاهش انتشار گازهای گلخانهای بوده و این تغییرات میتواند تقاضا برای انواع خاصی از مواد اولیه، مانند سنگآهن با عیار بالا، را در آینده افزایش دهد.