جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 22 آذر 1403 - 1 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0
در گفتگو با فولادبان ارائه شد؛

کاهش جذابیت کنسانتره کم‌عیار ایران برای بازار چین/ بهبود جایگاه جهانی به تولید گندله باکیفیت بستگی دارد

کارشناس ارشد بازارهای جهانی گفت: صادرات محصولات کم‌عیار از ایران مانند کنسانتره ۶۲ درصد، با استقبال چندانی مواجه نیست؛ چرا که چین به محصولات با عیار بالاتر نیاز دارد.

کاهش جذابیت کنسانتره کم‌عیار ایران برای بازار چین/ بهبود جایگاه جهانی به تولید گندله باکیفیت بستگی دارد اخبار

کیوان جعفری طهرانی در گفتگو با فولادبان در خصوص وضعیت بازار سنگ آهن مطرح کرد: در حال حاضر، بازار سنگ‌آهن جهانی به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی و کاهش تقاضا، در محدوده قیمتی ۱۰۰ دلار به علاوه یا کمتر از ۴ دلار نوسان خواهد داشت که پیش‌بینی می‌شود حداقل برای یک ماه آینده همین روند را شاهد باشیم. البته دو هفته پیش قیمت این محصول به ۹۶ دلار و ۸۰ سنت رسید که به‌ نظر می‌رسید کف قیمتی در محدوده ۹۶ تا ۱۰۴ دلار باشد.

وی ادامه داد: از طرفی، قیمت ۱۰۶ دلار، به‌ طور واقعی قابل حفظ نبود و نتوانست تثبیت شود؛ بنابراین مجدداً به کمتر از ۱۰۴ دلار رسید. شرایط اقتصادی چین و میزان تولید و مصرف فولاد آن نشان می‌دهد، نیاز این کشور بیشتر به سنگ‌آهن کم‌عیار و گندله متمرکز است. جالب اینکه ترجیح چین در این شرایط، خرید گندله به‌جای کنسانتره است؛ چرا که قیمت‌های فعلی در محدوده کم‌عیارها نوسان دارد.

کارشناس ارشد بازارهای جهانی افزود: احتمالاً بازار تا ژانویه در همین محدوده قیمتی باقی بماند؛ مگر اینکه هیجانات ناشی از تصمیمات کلان اقتصادی تغییراتی ایجاد کند. اگر اخباری منتشر شود که چین تصمیم دارد تنش‌های تجاری با آمریکا را کاهش دهد، خبر مثبتی خواهد بود؛ اما باید دید آیا آمریکا و سیاست‌مداران این رویکرد را قبول می‌کنند یا خیر.

طهرانی معتقد است، سیاست‌های جدید تعرفه‌ای آمریکا بر واردات فولاد از کانادا و مکزیک، می‌تواند بر بازار منطقه‌ای ما تأثیر اندکی داشته باشد؛ اما همچنان چین، بزرگ‌ترین بازیگر بوده و پس از آن هند نیز تاثیر قابل توجهی دارد.

وی با بیان اینکه قیمت سنگ‌آهن داخلی، ارتباط خود را با قیمت جهانی از دست داده است، گفت: نرخ فولاد داخلی و خارجی نسبت به قیمت سنگ‌آهن و مشتقات آن نزدیک‌تر هستند که این مسئله باعث شده صادرات محصولات کم‌عیار از ایران مانند کنسانتره ۶۲ درصد، با استقبال چندانی مواجه نشود، زیرا چین به محصولات با عیار بالاتر نیاز دارد.

کارشناس ارشد بازارهای جهانی در پایان خاطرنشان کرد: بنابراین برای بهبود جایگاه ایران در بازار جهانی، توجه بیشتر به تولید و صادرات گندله با کیفیت بالا ضروری است. همچنین، مدیریت بهتر در پیوند بین قیمت داخلی و خارجی می‌تواند به توسعه پایدار بازار داخلی و بین‌المللی کمک کند.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors