یک کارشناس فولادی گفت: بخشی از علت افزایش قیمت محصول آهن اسفنجی، مربوط به نوسانات انرژی و بخش دیگر به تورم انتظاری در صنعت فولاد بازمیگردد.
حسام الدین والی در گفتگو با فولادبان در خصوص وضعیت قیمت گذاری آهن اسفنجی بیان کرد: به نظر میرسد در شرایط فعلی، علت افزایش نرخ این محصول ناترازی انرژی و مهندسی عرضه باشد که هر دو دلیل در رشد قیمتها تأثیرگذار هستند. در واقع بخشی از این افزایش مربوط به نوسانات انرژی و قیمتهای مرتبط است و بخش دیگر به تورم انتظاری در صنعت فولاد بازمیگردد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، در بخش مصرف نهایی تغییر محسوسی وجود نداشته؛ یعنی مصرفکننده نهایی که محصول را تهیه میکند، تقاضا و مصرف جدیدی را وارد بازار کرده و هیچ پروژه ساختوساز یا فعالیت دیگری که باعث افزایش تقاضا شود، آغاز نشده است. البته در بخشهای میانی و حتی در حلقههای پیشین صنعت، تغییرات قیمتی رخ داده است.
کارشناس صنعت فولاد با اشاره به عملکرد نهادهای نظارتی و وزارت صمت اظهار داشت: حدوداً در ۶ سال اخیر هر سال در همین ایام با چنین مشکلاتی مواجه بودهایم و زمانی که به معاونتهای معدنی وزارت صمت مراجعه میکنیم، میگویند افزایش قیمتها را رصد کردهاند، اما اقدام موثری صورت نگرفته است.
والی در پایان خاطرنشان کرد: پیشبینی دقیق سقف قیمت دشوار است و به شرایط مدیریتی و سیاستهای دولت بستگی دارد. همچنین در حال حاضر، بخش میانی زنجیره فولاد با بیشترین افزایش قیمت مواجه شده؛ زیرا کارخانجات این بخش برای ادامه فعالیت ناچارند آهن اسفنجی تهیه کنند. این وضعیت احتمالاً تا بخشهای انتهایی زنجیره نیز تأثیر خود را نشان خواهد داد. البته، هنوز مشخص نیست تا چه حد این افزایش قیمت ادامه مییابد.