قیمت شمش در دی ماه پارسال اگر بعنوان مثال 500 دلار به ازای هر تن بود، مبنای قیمت 500 دلار خواهد بود و بر همین مبنا چنانچه قیمت شمش 505 دلار شود دودرصد عوارض صادراتی اخذ خواهد شد و اگر شمش به 510 دلار برسد، عوارض 5درصدی صادرات اخذ خواهد شد و در صورت افزایش نیافتن قیمتها مبنا همان 500 دلارخواهد بود که مشمول عوارض نخواهد شد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت گفت: مصوبه عوارض صادراتی محصولات فولادی مانع بازدارنده صادرات نیست و هدف اصلی از اجرای آن تامین نیاز داخلی و مصرف کنندگان است و به ازای هر میزان افزایش قیمت محصولات فولادی، عوارض پلکانی اخذ خواهد شد.
سیفالله امیری در گفتگو با فولادبان افزود: مصوبه عوارض صادراتی تعیین شده وزارت صمت که در روزهای پایانی سال گذشته به تصویب رسید، پلکانی است درحالی که عوارض صادراتی گمرک درسال های گذشته حدود 25 درصد تعیین شده بود.
وی در تبیین پلکانی بودن عوارض صادراتی ادامه داد: به ازای هر میزان افزایش قیمت محصولات فولادی، عوارض صادراتی پلکانی خواهد بود لذا به تولیدکنندگان هیچ ضرر و زیان مالی وارد نخواهد شد ومیزان عوارض هم منطقی است.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت تصریح کرد: تعیین عوارض پلکانی برمبنای هفته اول دی ماه 1400 که بازار ثبات قیمتی داشت تعیین و تصویب شده است زیرا پس از جنگ اوکراین و روسیه بود که قیمت ها نوسانی شد و با تقاضای بازارهای جهانی ، روند افزایشی گرفت.
امیری گفت: قیمت شمش در دی ماه پارسال اگر بعنوان مثال 500 دلار به ازای هر تن بود، مبنای قیمت 500 دلار خواهد بود و بر همین مبنا چنانچه قیمت شمش 505 دلار شود دودرصد عوارض صادراتی اخذ خواهد شد و اگر شمش به 510 دلار برسد، عوارض 5درصدی صادرات اخذ خواهد شد و در صورت افزایش نیافتن قیمتها مبنا همان 500 دلارخواهد بود که مشمول عوارض نخواهد شد.
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت ادامه داد: هدف نهایی از مصوبه عوارض صادراتی و تصمیمات وزارت صمت، تامین مصرف کنندگان و نیاز داخلی است و درآمدهای حاصل از محل عوارض به حساب خزانه واریز خواهد شد و در این شرایط تولید کنندگان محصولات فولادی و دولت از محل عوارض سود خواهند برد و البته به سود صادر کنندگان نیز خواهد بود.