به گزارش فولادبان؛بر اساس این آمار، واردات فولاد به آمریکا در ماه آوریل نسبت به مارس 58 درصد افزایش یافت و به 2.77 میلیون تن رسید. البته واردات محصولات نهایی فولادی در این ماه با کاهش 13 درصدی به 1.31 میلیون تن رسید. در ماه آوریل، آمریکا شاهد رشد چشمگیر واردات محصولات فولادی نهایی از برزیل بود.
کل واردات فولاد به آمریکا در 4 ماه نخست سال 2020 نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد کاهش پیدا کرده است. واردات محصولات فولادی نهایی هم در این مدت 28 درصد کم شده است.
علت سقوط واردات فولاد به آمریکا، آثار بحران ویروس کرونا است. البته وضع تعرفه 25 درصدی که دولت ترامپ از سال 2018 تصویب کرد در کاهش واردات فولاد به این کشور اثرگذار بوده است.
در همین حال سهم محصولات فولادی نهایی وارداتی در آوریل به 21 درصد رسید که از 17 درصد ماه مارس، بیشتر است. در 4 ماه نخست سال 2020 سهم محصولات فولادی نهایی وارداتی از کل بازار 18 درصد بوده است.
برای سال 2020 کل واردات فولاد به آمریکا 27.6 میلیون تن تخمین زده شده که 1.4 درصد کمتر از سال 2019 خواهد بود. واردات محصولات فولادی نهایی هم در سال 2020 بالغ بر 17.5 میلیون تن برآورد شده که 17 درصد کمتر از رقم سال قبل خواهد بود.
بر اساس آمار موسسه فولاد و آهن آمریکا، بزرگترین صادرکننده محصولات فولادی نهایی به آمریکا در ماه آوریل کره جنوبی با 161 هزار تن بوده که البته این رقم نسبت به ماه مارس 22 درصد کاهش پیدا کرده است. رتبههای بعدی صادرات محصولات فولادی نهایی به آمریکا در اختیار برزیل با 69 هزار تن (388 درصد رشد)، ژاپن با 68 هزار تن (21 درصد رشد) آلمان با 64 هزار تن (7 درصد کاهش) و ترکیه با 53 هزار تن (62 درصد رشد)بوده است.
وضعیت صنعت فولاد آمریکا
به گزارش فولادبان صنعت فولاد آمریکا هم شدیدا از ویروس کرونا ضربه دیده است. کرونا به بهبود شکننده صنعت فولاد آمریکا آسیب جدی وارد کرد، زیرا قبل از کرونا هم صنعت فولاد آمریکا با کاهش شدید قیمتهای فولاد در بازار داخل و خسارات جنگ تجاری آمریکا و چین مواجه بود.
ویروس کرونا موجب کاهش شدید مصرف فولاد در صنایع خودروسازی و ساختوساز در آمریکا شد و قیمت فولاد در این کشور را پایین آورد؛ مثلا قیمت کویل نورد گرم به پایینترین سطح چند سال اخیر رسید.
در حالی که قیمت فولاد در بازار آمریکا در هفتههای اخیر به علت رشد قیمت قراضه آهن و برخی اقدامات قیمتی کارخانجات فولادی، اندکی رو به افزایش گذاشته بود، اما رکود در بخش تقاضا نشان میدهد که امکان بهبود چشمگیر در قیمت فولاد در آینده نزدیک وجود ندارد.
ضمن آن که رکود صنعت خودرو هم موجب کاهش تقاضا برای فولاد شده است. همچنین کاهش قیمت نفت هم سبب شده تا تقاضا برای فولاد در صنعت نفت پایین بیاید. بسیاری از شرکتهای نفتی به علت سقوط قیمت نفت، سرمایهگذاریهای خود را کاهش دادهاند.
به همین دلیل تعدادی از کارخانجات فولادی آمریکا پروژههای خود در زمینه فولاد و استخراج سنگآهن را متوقف کردهاند.
با کاهش تقاضا از جانب صنایع مصرفکننده فولاد، صنعت فولاد آمریکا دچار مشکل شدیدی شده است. میزان تولید در صنعت فولاد آمریکا به پایینترین سطح سالیان اخیر رسیده است. نرخ فعالیت صنعت فولاد آمریکا به 53 درصد در هفته منتهی به 23 مه رسید در حالی که یک سال قبل این نرخ، 80 درصد بود.
تولید فولاد خام آمریکا در هفته منتهی به 23 مه به یک میلیون و 191 هزار تن رسید که 37 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نشان میدهد.
سهام اکثر کارخانجات فولادی آمریکا از ابتدای سال 2020 تاکنون بیش از 20 درصد سقوط کرده است.