به گزارش فولادبان، عبدالرضا صالحی، دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات سنگین گفت: توان تولید ماشین آلات صنعتی کوچک مانند بیلهای ۳۰ تنی، دامپتراکهای ۴۶ تنی و لودرهای ۷ تنی قابل استفاده در معادن کوچک مقیاس و ماشین آلات صنعتی مورد استفاده در طرحهای عمرانی در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه برای تامین نیاز معادن بزرگ باید ماشین آلات سنگین صنعتی وارد کنیم، ادامه داد: هم اکنون وزارت صمت به دنبال این است که تولید ماشین آلات صنعتی (چه مقیاس بزرگ و چه مقیاس کوچک) را افزایش دهد، اما افزایش تولید به دلیل شمارگان (تیراژ) پایین صرفه اقتصادی ندارد و تعداد کمی از سرمایه گذاران به دنبال سرمایه گذاری در آن هستند.
صالحی با اشاره به میزان تولید این ماشین آلات در کشور، گفت: وزارت صمت اعلام کرده که حدود ۱۷ هزار دستگاه ماشینآلات فعال در معادن کشور داریم که این میزان بر اساس ادعای شرکتهای تولیدکننده ماشین آلات بوده و واقعیت ندارد در حالی که میزان تولید باید براساس تحویل به مشتری باشد و وزارت صمت باید بر اساس فاکتور فروش شرکتها و دستگاههای مشخص آمار تولید را اعلام کند.
وی افزود: برای افزایش تولید این ماشین آلات، برنامه ریزی شده بود شرکت هپکو را با توجه به سابقه بالای آن، احیا کنیم و در این شرکت تولیدات داخلی را گسترش دهیم؛ اینگونه میتوانستیم با هزینه کم و در شمارگان (تیراژ) بالا ماشینآلات سبک را تولید و ماشینآلات سنگین را وارد کنیم، اما متاسفانه این امر مهم، عملی نشد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان ماشینآلات سنگین با بیان اینکه برای نوسازی و بازسازی نیاز به همکاری وزارت صمت است، گفت: بهره وری پایین ماشین آلاتی که نیاز به نوسازی و بازسازی دارند؛ در آینده باعث آسیب جدی به معادن میشود.