به طور کلی، زمانی که تقاضا به طور قابل توجهی بیشتر از عرضه باشد، قیمتها افزایش مییابد. بالعکس، زمانی که تقاضا کاهش یافته و عرضه بیشتر باشد، قیمتها دچار کاهش میشوند.
به گزارش خبرنگار فولادبان، قیمت انواع تیرآهن طی ۴ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ به دلیل رکود در بازار (به جز فروردین ماه) تغییرات اندکی داشته و در بیشتر روزها به دلیل مازاد عرضه قیمت این محصولات نزولی بوده است.
به عوان مثال، تیرآهن ۲۰ با کاهش ۳۶ هزار و ۹۲۲ ریالی در انتهای تیرماه با قیمت ۲۶۵ هزار ریال معامله شد؛ از طرفی تیرآهن ۱۴ با افزایش ۵ هزار و ۵۱۹ ریالی با قیمت ۲۶۲ هزار و ۹۰ ریال به فروش رسید.
بیشترین قیمت معامله تیرآهن ۲۰، در ۱۸ فروردین ماه با ۳۱۵ هزار و ۷۳۶ ریال و کمترین قیمت فروش آن، ۲۶۳ هزار و ۵۷۶ ریال در ۲۰ تیر ماه رقم خورد.
همچنین تیرآهن ۱۴ در ۲۹ فروردین با بیشترین قیمت ۲۷۶ هزار و ۶۹۸ ریال معامله شد و کمترین قیمت این محصول ۱۵ فروردین ۲۵۶ هزار و ۵۵۴ ریال بود.
بهار ۱۴۰۳ (فروردین)
در فروردین ۱۴۰۳؛ به دلیل کمبود عرضه انواع تیرآهن، قیمت محصولات صعودی بود، اما در روزهای آخر ماه با پیشی گرفتن تقاضا از عرضه، روند نزولی قیمتها شروع شد.
در این ماه تیرآهن ۲۰ و تیرآهن ۱۴ به ترتیب با افزایش ۲ هزار و ۵۴ ریالی و ۲۴ هزار و ۲۳۳ ریالی مواجه شدند
در اردیبهشت ۱۴۰۳؛ به دلیل عرضه قابل توجه انواع تیرآهن و عدم استقبال خریداران، قیمت این محصولات، تقریبا در تمامی روزهای معاملاتی قیمتها کاهشی بودند.
در پایان ماه تیرآهن ۲۰ به قیمت ۲۶۶ هزار و ۲۲۰ ریال فروخته شد که نسبت به انتهای فرودین ماه ۳۷ هزار و ۷۵۶ ریال کاهش داشت. همچنین تیرآهن ۱۴ نیز ۱۵ هزار ۹۸۴ ریال کاهش قیمت را تجربه کرد.
بهار ۱۴۰۳ (خرداد)
در انتهای خرداد، تیرآهن ۲۰ با کاهش یک هزار و ۹۴۴ ریالی و تیرآهن ۱۴ با افزایش یک هزار و ۹۹۴ ریال نسبت به پایان ماه قبل فروخته شدند.
تابستان ۱۴۰۳ (تیر)
در تیر ۱۴۰۳؛ روند کاهشی عرضه و تقاضای تیرآهن ادامه یافت و در نتیجه رکود بازار تشدید شد. در این ماه نیز قیمتها تغییر چندانی نداشتند.
تیرآهن ۲۰ در انتهای ماه با قیمت ۲۶۵ هزار ریال فروخته شد که نسبت به پایان ماه قبل ۷۷۴ ریال افزایش قیمت را تجربه کرد.
همچنین تیرآهن ۱۴ با قیمت ۲۶۲ هزار و ۹۰ ریال معامله شد که ۳۶۳ ریال از قیمت پایانی خردادماه بیشتر بود.