تغییرات در مقادیر تقاضا ممکن است به دلیل ترکیبی از عوامل اقتصادی، سیاستهای دولتی، شرایط بازار داخلی، نوسانات جهانی، و تغییرات فصلی باشد.
به گزارش خبرنگار فولادبان، تقاضای تیرآهن در طول چهار ماه نسبتاً نوسان زیادی داشته است و به طور کلی شاهد کاهش تدریجی تقاضا بودیم. مشکلات متعددی از جمله قطعی برق صنایع فولادی، محدودیت و کمبود نقدینگی، رکود در بخش مسکن و ساخت و ساز، حمایت بورس کالا از عرضههای اعتباری باعث شده که تقاضای سرمایه گذاران در بازار آهن با رکود همراه بوده و تیرآهن در بازار متقاضیان زیادی نداشته باشند.
بیشترین حجم تقاضای این محصول در ۲۹ فرودین به میزان ۳۵ هزار و ۹۰۹ تن و کمترین تقاضا در ۶ تیرماه با ۴۷ تن رقم خورد.
بهار ۱۴۰۳ (فروردین)
در فروردین ۱۴۰۳؛ تقاضا به شکل قابل توجهی بالا بود و در هفتههای سوم و چهارم فروردین به اوج خود رسید؛ همچنین با وجود عرضه قابل توجه تیرآهن در این ماه، شاهد مازاد تقاضا تیرآهن بودیم.
بالاترین حجم تقاضای این محصول، در روز چهارشنبه ۲۹ فروردین با ۳۵ هزار و ۹۰۹ تن و پایینترین حجم در روز چهارشنبه ۸ فروردین با ۶۸۸ تن بوده است.
مجموع تقاضای روزانه فرودین معادل ۱۵۲ هزار و ۲۷۸ تن بوده است که نسبت به مجموع عرضه این ماه ۴۳ هزار و ۹۰۱ تن بیشتر است.
در اردیبهشت ۱۴۰۳؛ روند کاهشی تقاضای تیرآهن در بازار آغاز شد و به خصوص اواخر اردیبهشت حجم تقاضای تیرآهن به شدت افت کرد. از طرفی با توجه به افزایش حجم عرضه تیرآهن در اردیبهشت، شاهد مازاد عرضه در بورس کالا بودیم.
بالاترین حجم تقاضای تیرآهن، در روز چهارشنبه ۵ اردیبهشت با ۳۰ هزار ۹۲ تن و پایینترین حجم در روز چهارشنبه ۲۶ اریبهشت با ۴ هزار و ۳۰۱ تن تقاضا بوده است.
بهار ۱۴۰۳ (خرداد)
در خرداد ۱۴۰۳؛ استقبال از تیرآهن در بورس کالا به شدت پایین بود و از طرفی با توجه به کاهش حجم عرضه در این ماه، رکود در بازار تیرآهن مشهود بود؛ البته در این ماه نیز مجموع حجم عرضه بیش از تقاضا قرار گرفت.
بیشترین حجم تقاضای تیرآهن در این ماه شنبه ۵ خرداد با ۲۰ هزار و ۶۲۸ تن بود. از طرفی کمترین میزان تقاضا در این ماه روز شنبه ۵ خرداد با یک هزار و ۴۰۰ تن رقم خورد.
مجموع حجم تقاضای روزانه تیرآهن در این ماه معادل ۹۷ هزار و ۲۶۱ تن بود که نسبت به عرضه این محصول ۴۴ هزار و ۵۳۲ تن کمتر بود.
تابستان ۱۴۰۳ (تیر)
در تیر ۱۴۰۳؛ در ابتدای ماه تقاضای تیرآهن اندکی افزایش یافت، اما در ادامه رکود بازار شدیدتر شد و مجموع تقاضای این ماه حتی پایینتر از خرداد قرار گرفت. با وجود کاهش عرضه تیرآهن نسبت به خرداد همچنان شاهد مازاد عرضه در این ماه هستیم که نشان دهنده وضعیت وخیم بازار تیرآهن است.
بیشترین حجم تقاضای تیرآهن در تیرماه، روز چهارشنبه ۱۳ تیر با ۲۹ هزار و ۳۰۳ تن رقم خورد، این درحالی است که کمترین حجم تقاضا چهارشنبه ۲۷ تیر با یک هزار و ۵۸ تن بود.
مجموع تقاضای روزانه این محصول در تیرماه تنها ۶۴ هزار و ۹۴۸ تن بود که نسبت به عرضه ۳۹ هزار ۴۳۳ تن بیشتر بود.