عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه گشایش در مذاکرات برجام تغییرات مثبتی در صنعت فولاد خواهد گذاشت، گفت: تسهیل تجارت خارجی ایران یکی از عوامل مثبت مذاکره در وین خواهد بود، اما در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات، شرایط از حال حاضر بدتر نخواهد شد.
بهرام شکوری در گفتگو با فولادبان در رابطه با تأثیر مذاکرات برجام بر بازار فولاد افزود: اگر مذاکرات وین به نتیجه برسد و گشایشی در برجام صورت گیرد، قطعا تأثیرات مثبتی را در کشور خواهد گذاشت و این تأثیر در صنعت فولاد محسوس خواهد بود. البته نمیتوان گفت قیمتها از حالت افزایشی خارج خواهند شد اما مراودات و تجارت ایران را با دنیا تسهیل میکند.
وی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر آسان شدن تجارت با اقصی نقاط جهان، هزینه اضافهای که فعالان برای صادرات و تجارت میپردازند، از بین خواهد رفت و به نظر میرسد حاشیه سود فولادیها افزایش پیدا خواهد کرد که در این صورت، وضعیت اقتصادی و تجاری هم به نفع فعالان صنعت فولاد و هم به نفع کشور خواهد بود.
عضو اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد، شرایط ما بدتر از این نخواهد شد. در کنار این مذاکرات، کشورهایی مانند چین، روسیه و کشورهای دیگری اظهار علاقه کردهاند تا قرارداد همکاری با ایران ببندند و توافقهایی مانند توافق 25 ساله بین ایران و چین میتوانند به شرایط کلی کشور کمک کنند.
دور جدید مذاکرات برجام با تیم جدید سیاسی ایران از زمان انتخاب سید ابراهیم رئیسی به عنوان رئیس جمهور از اواخر شهریور ماه آغاز شده است و همچنان ادامه دارد؛ مذاکراتی که از آن زمان همه را چشمانتظار نگه داشته است تا نتایج آن مشخص شود و در نهایت، شاید بارقه امیدی برای برداشته شدن تحریمهای ایران بتابد، ولی هنوز هیچ خبری از این مذاکرات به صورت رسمی منتشر نشده است.
علاوه بر فعالان اقتصادی و صنعتی، برخی از مردم عادی هم برای خرید یا فروش اقلام سرمایه ای خود دست نگه داشتند چراکه در حال حاضر، نرخ دلار تأثیرگذارترین عامل در تورم ایجاد شده در کشور است و شاید با افت اندک دلار، کمی هم افت قیمت در محصولات مختلف اتفاق بیفتد.
برخی از فعالان صنعت فولاد به این مذاکرات مثبت نگاه میکنند و اظهار دارند که اگر شرایط مذاکرات مثبت پیش رود و طرفهای مذاکرهکننده به نتیجه برسند، میتوان امیدوار بود که تغییراتی در قیمتها به وجود بیاید و شاید کمی کاهش قیمت در این بازار داشته باشیم، اما برخی دیگر هم در این صنعت هستند که تصور میکنند مذاکرات به نتیجهای نخواهد رسید و مانند سابق به حالت رفت و برگشتهای متوالی پیگیری خواهد شد.