جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اخبار 24 آبان 1404 - 2 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

جهش بیش از دو درصدی قیمت نفت پس از توقف صادرات از بندر روسی نووروسیسک

قیمت نفت در معاملات روز جمعه در پی توقف صادرات از بندر نووروسیسک روسیه پس از حمله پهپادی اوکراین و تشدید نگرانی‌ها درباره اختلال در عرضه جهانی، بیش از دو درصد افزایش یافت.

به گزارش فولادبان، قیمت نفت در معاملات روز جمعه با رشد قابل توجهی همراه شد؛ رشدی که به‌دنبال توقف صادرات نفت از بندر راهبردی نووروسیسک روسیه و افزایش نگرانی‌ها از اختلال در عرضه جهانی رخ داد. بهای هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ۱ دلار و ۳۸ سنت معادل ۲.۱۹ درصد افزایش، به ۶۴ دلار و ۳۹ سنت رسید. نفت وست‌تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۱ دلار و ۴۰ سنت، معادل ۲.۳۹ درصد رشد، در سطح ۶۰ دلار و ۹ سنت معامله شد.

هرچند بازار نفت در روز جمعه روند صعودی داشت، اما در مقایسه هفتگی، نفت برنت حدود ۱.۲ درصد و نفت آمریکا نزدیک به ۰.۶ درصد افزایش قیمت را ثبت کردند.

طبق گفته دو منبع صنعتی، بندر نووروسیسک صادرات روزانه خود را که حدود ۲.۲ میلیون بشکه معادل ۲ درصد از عرضه جهانی نفت است، متوقف کرده است. این اقدام پس از حمله پهپادی اوکراین صورت گرفت؛ حمله‌ای که به گفته مقامات کی‌یف، علاوه بر مختل کردن فعالیت بندر، یک پالایشگاه در منطقه ساراتوف و یک مرکز ذخیره‌سازی سوخت در انگلس روسیه را نیز هدف قرار داده است.

سرمایه‌گذاران اکنون در حال ارزیابی اثرات احتمالی این حملات بر عرضه نفت روسیه در بلندمدت هستند. هم‌زمان، تحریم‌های غرب علیه بخش انرژی روسیه نیز به یکی از مهم‌ترین عوامل پیشران بازار تبدیل شده است.

در همین راستا، انگلیس روز جمعه مجوزی ویژه صادر کرد که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد با دو شعبه بلغارستانی شرکت تحریم‌شده لوک‌اویل همکاری کنند؛ دارایی‌هایی که دولت بلغارستان کنترل آنها را در دست گرفته است. از سوی دیگر، آمریکا با هدف فشار بر کرملین برای بازگشت به مذاکرات صلح، تحریم‌های تازه‌ای علیه شرکت‌های لوک‌اویل و روس‌نفت اعمال کرده که بر اساس آن معامله با این شرکت‌ها از ۲۱ نوامبر ممنوع خواهد شد.

بر اساس ارزیابی بانک سرمایه‌گذاری جی‌پی‌مورگان، حدود ۱.۴ میلیون بشکه در روز از نفت روسیه – معادل یک‌سوم صادرات دریایی این کشور – به دلیل تحریم‌های جدید آمریکا به ذخایر نفتی مستقر در نفتکش‌ها افزوده می‌شود.

در این میان، تعداد چاه‌های فعال نفتی در آمریکا نیز طی هفته منتهی به ۱۴ نوامبر با افزایش سه حلقه، به ۴۱۷ حلقه رسید؛ عاملی که می‌تواند بر روند عرضه نفت این کشور در ماه‌های آینده تأثیرگذار باشد.

مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors