بر اساس مطالعهای از «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» که توسط خبرگزاری جیامکا منتشر شده است، چین در زمینه تولید فولاد با استفاده از کورههای قوس الکتریکی بهشدت از رقبای جهانی خود عقب است. در حالی که سهم جهانی تولید فولاد با این روش حدود ۳۰ درصد است، چین برای بیش از یک دهه تنها حدود ۱۰ درصد از فولاد خود را با این فناوری تولید کرده است.
به گزارش فولادبان، بر اساس مطالعهای از «مرکز تحقیقات انرژی و هوای پاک» که توسط خبرگزاری جیامکا منتشر شده است، چین در زمینه تولید فولاد با استفاده از کورههای قوس الکتریکی بهشدت از رقبای جهانی خود عقب است. در حالی که سهم جهانی تولید فولاد با این روش حدود ۳۰ درصد است، چین برای بیش از یک دهه تنها حدود ۱۰ درصد از فولاد خود را با این فناوری تولید کرده است.
چین برای تحقق اهداف اقلیمی خود باید تولید فولاد به روش کورههای بلند-اکسیژن پایه را نسبت به سال ۲۰۲۴، بیش از ۹۰ میلیون تن کاهش دهد. عدم تحقق این هدف میتواند موجب افزایش انتشار دیاکسید کربن به میزان بیش از ۱۶۰ میلیون تن شود؛ رقمی که تقریباً معادل کل انتشار کربن بخش فولاد اتحادیه اروپا است.
نرخ بهرهبرداری از کورههای بلند در چین از ۸۵.۶ درصد در سال ۲۰۲۱ به ۸۸.۶ درصد در نیمه اول ۲۰۲۵ افزایش یافته، اما این نرخ برای کورههای قوس الکتریکی از ۵۸.۹ درصد به ۴۸.۶ درصد کاهش یافته است.
با وجود سیاستهای حمایتی برای توسعه فولاد سبز، تولیدکنندگان کورههای قوس الکتریکی مبتنی بر قراضه به دلیل هزینههای بالای برق، عدم ثبات در تأمین مواد اولیه و فشارهای مالی، با تعطیلیهای گسترده و حتی ورشکستگی مواجه شدهاند. آزادسازی واردات قراضه نیز در عمل موفق نبوده و واردات آن در سال گذشته به نصف کاهش یافته است که مزید بر علت شده است.