یک کارشناس حوزه معدن، تأکید کرد که بحران نقدینگی، ناشی از رکود و بلاتکلیفی اقتصادی پس از جنگ، معادن را به مرز بحران کشانده و تنها راهکار، بازگرداندن سریع کشور به جریان طبیعی اقتصادی است.
سعید صمدی، دبیر انجمن زغالسنگ ایران در گفتگو با فولادبان در پی پیامدهای اقتصادی جنگ اخیر گفت: اگرچه صنایع معدنی در جریان جنگ ۱۲ روزه بهطور مستقیم آسیب ندیدند و در همان دوره نیز مشغول فعالیت بودند، اما عوارض جنگ پس از پایان آن و با نفوذ به اقتصاد کل کشور، بهتدریج بر این حوزه سنگینی کرد. افزایش نرخ تورم، رکود سراسری و بحران نقدینگی، فشارهای سنگینی بر معادن وارد کرده و شرایط را برای فعالان این حوزه دشوار ساخته است.
صمدی تأکید کرد: الان واقعیتشو بخواید، اقتصاد جریان نداره. تقریباً میشه گفت اقتصاد کشور یهجورایی تعطیله. شاخص مدیران خرید هم که هر ماه منتشر میشه، وضعیت بحرانی فعلی رو تأیید میکنه.
او افزود: دولت باید هر چه سریعتر به وضعیت بلاتکلیفی پایان بده. نه فقط برای معدن، بلکه برای کل اقتصاد. این بلاتکلیفی هم مردم رو بلاتکلیف کرده، هم تولیدکننده رو. تا این وضعیت ادامه داره، عملاً نه تولید جلو میره، نه پرداختها انجام میشه و نه برنامهریزی ممکنه.
این کارشناس هشدار داد که تابآوری اقتصاد کشور در برابر بحرانهای پیدرپی، محدود است و چنانچه اقدامات فوری برای احیای جریان اقتصادی انجام نشود، تبعات آن دامنگیر تمام بخشهای مولد کشور خواهد شد، ازجمله معادن که در حال حاضر نیز با چالش تأمین دستمزد کارگران و نقدینگی مواجهاند