عربستان سعودی، قرارداد خرید برق به ارزش ۸.۳ میلیارد دلار برای هفت پروژه انرژی تجدیدپذیر با ظرفیت کلی ۱۵ گیگاوات را امضا کرد که بزرگترین ظرفیت امضا شده جهانی برای پروژههای انرژی تجدیدپذیر در یک مرحله محسوب میشود.
به گزارش فولادبان، در این پروژه بزرگ، شرکت «آیسیدیبلوآی پاور» (ACWA Power)، به عنوان توسعهدهنده اصلی، شرکت هلدینگ آب و برق «بدیل» (Badeel) متعلق به صندوق سرمایهگذاری عمومی و شرکت «آرامکو پاور» (Aramco Power)، زیرمجموعه آرامکوی سعودی در پروژه کنسرسیوم «آیسیدیبلوآی پاور»، همکاری میکنند.
این پروژهها شامل پنج نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک شامل پروژه ۳۰۰۰ مگاواتی «بیشه» (Bisha) در استان عسیر، طرح توسعه ۳۰۰۰ مگاواتی در مدینه، پروژه ۲۰۰۰ مگاواتی «خلیص» (Khulais) در مکه و پروژههای ۲۰۰۰ مگاواتی «عفیف یک» و «عفیف دو» (Afif) در ریاض است. پروژههای انرژی بادی شامل توسعه ۲۰۰۰ مگاواتی «ستاره» و پروژه ۱۰۰۰ مگاواتی «شقرا»، هر دو در منطقه ریاض هستند.
این توافقنامهها، بخشی از برنامه ملی انرژیهای تجدیدپذیر عربستان سعودی هستند که در آن خریدار اصلی، «شرکت دولتی تامین برق»، مسئول تهیه مطالعات امکانسنجی و مناقصه پروژههای تولید برق است.
خریدار اصلی، پروژههای تولید برق تجدیدپذیر با ظرفیت کل ۴۳ هزار مگاوات را راهاندازی کرده، برای ۳۸ هزار مگاوات پروژه قرارداد خرید تضمینی برق امضا کرده و ۱۰ هزار و ۲۰۰ مگاوات را به شبکه ملی متصل کرده است. انتظار میرود، ظرفیت متصل به شبکه تا پایان سال ۲۰۲۵، به ۱۲ هزار و ۷۰۰ مگاوات و تا پایان سال ۲۰۲۶، از ۲۰ هزار مگاوات فراتر رود.
شرکت برق «آیسیدیبلوآی» در ۱۴ کشور خاورمیانه، آفریقا، آسیای مرکزی و جنوب شرقی آسیا، فعالیت میکند و مجموعهای از ۱۰۱ پروژه تولید برق و شیرینسازی آب به ارزش تقریبی ۱۰۷.۵ میلیارد دلار را در اختیار دارد. این شرکت قصد دارد داراییهای تحت مدیریت خود را تا سال ۲۰۳۰، سه برابر کرده و به ۲۵۰ میلیارد دلار برساند و برنامههایی برای سرمایهگذاری تا سقف ۳۰ میلیارد دلار در بازار انرژیهای تجدیدپذیر چین دارد.
عربستان سعودی به عنوان بخشی از استراتژی تنوع اقتصادی خود تحت برنامه اقتصادی «چشمانداز ۲۰۳۰»، ایجاد ۱۳۰ هزار مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر را تا سال ۲۰۳۰ هدف قرار داده است.
سایت نشنال گزارش کرد، پیشبینی میشود تولید انرژیهای تجدیدپذیر در خاورمیانه تا سال ۲۰۲۷، بر مبنای سالانه، تقریبا ۱۴ درصد رشد کند و سهم آن از کل سبد انرژی، از پنج درصد، به هفت درصد افزایش یابد.