با اعلام تعرفههای جدید وارداتی آمریکا که قرار است از اول آگوست اجرایی شود، کشورهای ژاپن، کرهجنوبی، تایلند، مالزی و آفریقای جنوبی واکنشهای متفاوتی نشان دادند و همگی بر ادامه مذاکرات برای کاهش تنشهای تجاری تاکید کردند.
به گزارش فولادبان، شیگرو ایشیبا، نخستوزیر ژاپن، تعرفههای جدید اعلام شده از سوی دونالد ترامپ را «واقعا تاسفبار» خواند اما تاکید کرد که مذاکرات با دولت آمریکا برای یافتن راهحلی ادامه خواهد یافت. ژاپن که در ماه آوریل شاهد وضع تعرفه متقابل ۲۴ درصدی بود، اکنون باید با تعرفه ۲۵ درصدی بر وارداتش به آمریکا از اول آگوست مواجه شود.
ایشیبا در جلسهای با کابینه خود اعلام کرد که دولت آمریکا پیشنهادی برای ادامه مذاکرات تا پیش از ضربالاجل آگوست ارائه کرده است. وی همچنین گفت که ترامپ نسخهای از نامههای تعرفهای خود را در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» منتشر کرده و اعلام کرده که محتوای آن ممکن است بر اساس واکنش ژاپن اصلاح شود.
خبرگزاری «یونهاپ» نیز گزارش داد که کرهجنوبی مذاکرات تعرفهای با آمریکا را تسریع خواهد کرد تا ابهامات تجاری به سرعت حل شود. آمریکا تعرفه ۲۰ درصدی بر واردات کرهجنوبی اعمال کرده که نسبت به تعرفه قبلی تغییر نکرده است. یئو هان-کو، وزیر تجارت کرهجنوبی، در دیدار با وزیر بازرگانی آمریکا خواستار کاهش تعرفههای خودرو، فولاد و سایر کالاها برای شرکتهای کرهای شد.
در تایلند، پیچای چونهاواجیرا، وزیر دارایی، از نرخ تعرفه اعمال شده شوکه شده اما معتقد است که این تعرفه به سطوح مشابه سایر کشورها کاهش خواهد یافت. تایلند با ۳۶ درصد تعرفه یکی از بالاترین نرخها را در میان ۱۴ کشور تحت تعرفههای ترامپ دارد.
مالزی نیز که شاهد افزایش نرخ تعرفهاش به ۲۵ درصد بوده، اعلام کرده به تعامل و مذاکره با آمریکا برای رسیدن به توافقی متعادل و سودمند ادامه میدهد.
در خارج از آسیا، سیریل رامافوسا، رئیسجمهور آفریقای جنوبی، در واکنش به تعرفه ۳۰ درصدی اعلام شده، این نرخ را ناعادلانه خواند و گفت که ۷۷ درصد کالاهای آمریکایی بدون تعرفه وارد آفریقای جنوبی میشوند. وی تاکید کرد که تلاشهای دیپلماتیک برای دستیابی به روابط تجاری متوازنتر با آمریکا ادامه خواهد یافت.
دبورا المز، رئیس سیاست تجاری اندیشکده «بنیاد هینریش»، معتقد است تلاشهای مذاکرهای کشورها تاکنون تاثیر کمی داشته و برخورد آمریکا با کشورهای عضو آسهآن تفاوت چندانی با سایر کشورها ندارد. او هشدار داد که ترامپ ممکن است به دلیل نگرانی از زنجیرههای تامین منطقهای، کشورهای آسیایی را هدف بیشتری قرار دهد.
ترامپ روز دوشنبه در شبکه اجتماعی، نامههای تعرفهای مربوط به بیش از ۱۲ کشور را منتشر کرد و زمینه مذاکرات بیشتر پیش از مهلت اول آگوست را فراهم نمود. این نامهها نشان میدهد که آمریکا ممکن است در مورد سطوح تعرفهها تجدیدنظر کند.