رئیس اتحادیه صنف فروشندگان آهن شهرستان همدان گفت: مصرف بهدلیل رکود اقتصادی و کاهش فعالیتهای عمرانی و صنعتی پایین آمده است. این وضعیت نوعی «توازن منفی» را ایجاد کرده است.
مجید سیمین پوربه، رئیس اتحادیه فروشندگان آهنآلات همدان، در گفتگو با فولادبان، گفت: در شرایط کنونی، بسیاری از واحدهای بزرگ و متوسط تولیدی با کاهش چشمگیر در حجم تولید خود مواجه شدهاند. همزمان با این افت تولید، تقاضا نیز بهدلیل رکود اقتصادی و کاهش فعالیتهای عمرانی و صنعتی کاهش یافته است.
وی افزود: این وضعیت نوعی «توازن منفی» را در اقتصاد کشور ایجاد کرده است؛ توازنی که نه از مسیر بهبود زیرساختها بلکه از افت همزمان عرضه و تقاضا ناشی میشود.
به اعتقاد این فعال بازار آهن و فولاد، اگر نشانههایی از افزایش تقاضا در آینده نزدیک مشاهده شود، کمبودهای ساختاری در صنایع، بهویژه در زمینه انرژی و مواد اولیه، بیشتر نمایان خواهد شد. این کمبودها در حال حاضر به دلیل کاهش کلی فعالیتها، بهطور پنهانی باقی ماندهاند.
سیمین پور، به وضعیت بازار آهن و فولاد اشاره کرد و گفت: “بازار فولاد در شرایط بلاتکلیفی قرار گرفته است. رکود تورمی یکی از سناریوهای جدی پیشروی این بازار است. در این شرایط، فشارهای هزینهای و اختلال در زنجیره تأمین، باوجود کاهش تقاضا، ممکن است به افزایش قیمتها منجر شود.
وی ادامه داد: آینده قیمت مقاطع فولادی مانند تیرآهن، میلگرد و ورق، به چند عامل کلیدی وابسته است؛ از جمله ناترازی برق، نرخ ارز و سیاستهای صادراتی. به گفته وی، هرگونه محدودیت جدید در تولید میتواند موجب جهش مقطعی قیمتها شود، هرچند که به طور کلی بازار ظرفیت رشد تقاضای بالایی ندارد.