فعال صنعت فولاد گفت: یکی از اهداف ارز تجاری کاهش شکاف ارز آزاد و ارز نیمایی بود که متاسفانه این شکاف نه تنها کم نشد؛ بلکه افزایش نیز پیدا کرد و البته سیاست ایجاد این بازار درست بوده است.
حسین بختیاری در گفتگو با فولادبان با اشاره به شرایط بازار ارز تجاری برای فولادیها بیان کرد: یکی از اهداف ارز تجاری کاهش شکاف ارز آزاد و ارز نیمایی بود که متاسفانه این شکاف نه تنها کم نشد؛ بلکه افزایش نیز پیدا کرد. هرچند به نظر میرسد سیاست ایجاد این بازار درست بوده و نباید سود حاصل از صادرات در قالب رانت نیمایی از جیب صادر کننده خارج و بدون هیچ گونه نظارتی به جیب وارد کننده میرفت.
وی ادامه داد: در واقع میتوان گفت نحوه پیاده سازی سیاست بازار از تجاری گویا باید با تامل بیشتری صورت میگرفت. انتظار میرود با ادامه این روند، ارز تجاری به سرنوشت ارز نیمایی مبتلا شود و دولت مجبور به اتخاذ تدابیر غیر اقتصادی شود. بنابراین باید سازوکارهایی برای این ارز تعبیه شود که مدام فاصله قیمت بین ارز آزاد و ارز تجاری کاهش واین ارز تمامی تقاضای بازار را جوابگو باشد.
فعال صنعت فولاد در رابطه با وضعیت سال آینده گفت: به نظر میرسد که یکی از مهمترین چالشهای پیش روی فولادسازان در سال آینده، ناترازی انرژی و افت تولید ناشی از آن باشد. با توجه به روند فزاینده این ناترازیها، پیشبینی میشود میزان افت تولید در سال آینده نسبت به سال جاری افزایش یابد.
بختیاری در پایان خاطرنشان کرد: این مسئله میتواند تأثیرات گستردهای بر صنعت فولاد، زنجیره تأمین و حتی بازارهای داخلی و صادراتی بگذارد. در نتیجه، لازم است سیاستگذاران و فعالان این صنعت تدابیری مؤثر برای مدیریت بحران انرژی و کاهش تبعات آن بر روند تولید اتخاذ کنند.