مدیر عامل شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان گفت: در صورتی که دولت از صنعت فولاد حمایت کند و موانع صادرات، مسائل مالیاتی و وصول حقوق دولتی حل شود و در زمینه انرژی اقدامات مؤثری انجام شود، صنعت فولاد رشد خوبی خواهد داشت.
عبدالرضا محمودپور در گفتگو با فولادبان در رابطه با بازار ارز تجاری مطرح کرد: بازار ارز توافقی در یک مدت حدوداً ۸ تا ۹ ماه کاملاً متوقف شده بود که در واقع هیچ بازاری در این حوزه وجود نداشت و البته تنها بازار نیما بود که هیچ توجیهی نداشت. در کشور حداکثر مصرف فولاد بین ۱۳ تا ۱۵ میلیون تن بوده و این درحالیست که در حال حاضر حدود ۳۳ میلیون تن فولاد تولید میکنیم. بنابراین، باید باقی مانده آن صادر شود که برای این کار، به تسهیل صادرات و به تبع آن تسهیل روند ارزی نیازمندیم.
وی با اشاره به پیشبینی صنعت فولاد در سال ۱۴۰۴ گفت: در صورتی که دولت از صنعت فولاد حمایت کند و موانع صادرات، مسائل مالیاتی و وصول حقوق دولتی حل شود و در زمینه انرژی اقدامات مؤثری انجام شود، صنعت فولاد رشد خوبی خواهد داشت. البته در حال حاضر، در شرایط مناسبی هستیم و دانش فنی و نیروی متخصص خوبی داریم؛ اما مشکلات بیرونی و چالشهایی که خارج از حیطه مدیریت داخلی هستند، باعث ایجاد مشکلات میشوند.
به گفته مدیر عامل شرکت معادن سنگ آهن احیاء سپاهان، در صورتی که مشکلات انرژی حل شود، صنعت فولاد میتواند رشد خوبی داشته باشد و در غیر اینصورت، با چالشهای جدی در این حوزه روبهرو خواهیم شد.
محمودپور تصریح کرد: از طرفی، تولید فولاد تأثیر زیادی بر اشتغال کشور دارد و به ازای هر نفر شاغل در صنعت فولاد، حدود ۱۲ نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار میشوند. زمانی که یک کارخانه فولادی با مشکلات مالی روبهرو شده و فعالیت خود را متوقف میکند، آثار آن بر سایر بخشها و اقتصاد کشور نیز بسیار زیاد است. بر همین اساس، امیدوارم برای حل مشکلات انرژی و سایر موانع تدابیر لازم اندیشیده شود و با استفاده از منابع انرژی پاک، مانند انرژی خورشیدی، بتوانیم رشد صنعت فولاد را تسهیل کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت امیدوارم سال ۱۴۰۴ سالی پر از موفقیت و پیروزی برای کشور و به ویژه صنعت فولاد باشد. امیدوارم در سال جدید مشکلاتی که فولاد با آنها روبهرو بوده را با تدابیر مناسب حل کنیم و این صنعت یک قدم بیشتر به جلو حرکت کند.