یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر نمیتوان چشمانداز مثبتی برای بازار متصور شد، مگر اینکه توافقات بینالمللی حاصل شود و تحریمها کاهش یابد یا سیاستهایی برای رفع ناترازیهای اقتصادی اجرا شود.
نادر فلاحیان در گفتگو با فولادبان در رابطه با وضعیت بازار سرمایه در سال جدید بیان کرد: واقعیت این است که پارامترهای کلان اقتصادی چشمانداز روشنی از سال آینده ارائه نمیدهند. یکی از مشکلات مهم، احتمال افزایش میزان قطعی برق و گاز در سال آینده به دلیل ناترازیهای موجود است که این مسئله تأثیر مستقیمی بر تولید شرکتها و هزینههای جاری آنها خواهد داشت.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، تا اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد، وضعیت اقتصادی کشور به دلیل نبود وزیر اقتصاد در حالت بلاتکلیفی خواهد بود. این موضوع خود عاملی برای ایجاد عدم اطمینان در بازار است. همچنین، اگر توافقات سیاسی صورت نگیرد، احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه نیز وجود دارد که تأثیرات منفی بر بازار سرمایه خواهد داشت.
کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: با در نظر گرفتن تمام این پارامترها، نمیتوان چشمانداز مثبتی برای بازار متصور شد، مگر اینکه توافقات بینالمللی حاصل شود و تحریمها کاهش یابد یا سیاستهایی برای رفع ناترازیهای اقتصادی اجرا شود. در غیر این صورت، تنها سناریوی محتمل این است که قیمت سهام تا حدی افت کند که سرمایهگذاران حتی بدون تحلیل بنیادی، تنها به قصد کسب سود کوتاهمدت وارد بازار شوند.
فلاحیان معتقد است، جنبههای منفی بازار نسبت به نقاط مثبت آن غلبه دارند؛ البته، یکی از اقداماتی که میتواند به رونق بازار کمک کند، ورود دولت به بازار سرمایه و حمایت از آن مانند فروش داراییها و تأمین مالی از این طریق است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: شاید اگر آقای همتی وزیر اقتصاد بودند، این موضوعات با خوشبینی بیشتری دنبال میشد؛ چرا که وی شناخت خوبی از بازار سرمایه دارند. اما در حال حاضر، وزارت اقتصاد در شرایطی کاملاً مبهم قرار دارد و مشخص نیست که با روی کار آمدن تیم اقتصادی جدید چه سیاستهایی اتخاذ خواهد شد.