جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران 17 اسفند 1403 - 2 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0
براساس تحلیل هفتگی بازار آهن؛ 

افت قیمت سنگ آهن در چین/ رشد قیمت میلگرد در بازار آهن متوقف شد 

بازار میلگرد که در هفته‌های اخیر روندی صعودی داشت، حالا با نشانه‌های رکود مواجه شده و رشد قیمتی آن متوقف شده است؛ افت قدرت خرید، کاهش تقاضای مصرفی مهم‌ترین دلایل توقف روند صعودی و ورود بازار میلگرد به فاز رکود محسوب می‌شوند. 

افت قیمت سنگ آهن در چین/ رشد قیمت میلگرد در بازار آهن متوقف شد  اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران
به گزارش خبرنگار فولادبان، هفته جاری روند نوسانی در قیمت میلگرد مشاهده شد؛ نرخ این محصول رشد ۴۰۰ تا یک هزار و ۱۰۰ تومانی و افت ۱۰۰ تا ۸۰۰ تومانی را در هر کیلوگرم به ثبت رساند. در نهایت روز چهارشنبه ۱۵ اسفند ماه به طور میانگین قیمت ۳۴ هزار و ۵۰۰ تومان را برای هر کیلوگرم به ثبت رساند.
همچنین نرخ تیرآهن در دهمین هفته زمستان روند افزایشی را تجربه کرد؛ به گونه‌ای که قیمت این محصول طی هفته جاری، توانست رشد ۱۰۰ تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی را به ثبت برساند. بر همین اساس، تیرآهن روز چهارشنبه در کانال ۳۸ هزار و ۳۰۰ تومانی به کار خود پایان داد.
بازار پروفیل در طول هفته جاری روند ثابتی را تنها با افت ۲۰۰ تومانی طی یک روز تجربه کرد؛ در نهایت این محصول آخرین روز کاری خود را با قیمت ۴۰ هزار تومان به پایان رساند.
از طرفی، قیمت محصولات نبشی و ناودانی نیز در هفته جاری رشد ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ تومانی را به ثبت رساندند و از حالت روند مثبت همیشگی خارج شدند. این دو محصول به ترتیب با قیمت ۳۸ هزار و ۳۰۰ تومان و ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان هفته خود را به پایان رساندند.
گزارش‌ها از بازار جهانی آهن و فولاد نشان می‌دهد، همزمان با آغاز موج جدید جنگ تجاری، قیمت سنگ‌آهن در بازار چین کاهشی شد. داده‌ها نشان می‌دهد در هفته اخیر عرضه سنگ‌آهن در بازار چین به بالاترین سطح طی ۳ سال گذشته رسید درحالی که تقاضا در پایین‌ترین مقدار طی ۳ سال گذشته است. بسیاری از موسسات مالی قیمت سنگ‌آهن در سال ۲۰۲۵ را کاهشی ارزیابی می‌کنند و معتقدند احتمال افت قیمت سنگ‌آهن به کانال ۸۰ دلار نیز وجود دارد.
یکی از دلایل کاهش شدید تقاضا برای سنگ‌آهن در چین، روند نزولی بهره‌برداری از کوره‌های بلند این کشور در هفته‌های گذشته است. اگر چه بهره‌برداری از کوره‌های بلند چین طی دو ماه ابتدایی سال ۲۰۲۵ به مراتب بیشتر از مدت مشابه سال گذشته بود؛ اما استفاده از این کوره‌ها در ماه ژانویه و فوریه نسبت به ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۴ کاهش یافته‌ است. از طرفی عرضه سنگ‌آهن در طول هفته گذشته جهش چشم‌گیری داشت.
از سوی دیگر، در بازار داخلی کشور، به نظر می‌رسد بازار همزمان با شروع ماه مبارک رمضان، عملا به استقبال زودهنگام تعطیلات نسبتا طولانی مدت نوروزی رفته و بر همین اساس، می‌توان گفت عملا معاملات بزرگ به بعد از سال نو محول شده است. ناگفته نماند سطح معاملات در بازار طی اواخر هفته گذشته و هفته جاری تا حد قابل ملاحظه‌ای تنزل پیدا کرده است.
از طرفی، می‎توان گفت فعالان بازار همچنان منتظر تغییرات احتمالی قیمت‌ها در روزهای آینده به‌ ویژه با توجه به نوسانات نرخ ارز و تقاضای فصلی هستند.
همچنین بازار میلگرد که در هفته‌های اخیر روندی صعودی داشت، حالا با نشانه‌های رکود مواجه شده و رشد قیمتی آن متوقف شده است. افت قدرت خرید، کاهش تقاضای مصرفی مهم‌ترین دلایل توقف روند صعودی و ورود بازار میلگرد به فاز رکود محسوب می‌شوند.
ناگفته نماند در دو هفته اخیر بازار آهن‌آلات تحت تأثیر ثبات نسبی نرخ دلار و نوسانات محدود قیمت جهانی فولاد با تغییرات جزئی همراه بود. این وضعیت نشان‌دهنده تأثیرپذیری بازار از شرایط پایدار اقتصادی داخلی و بین‌المللی است.
در این بازه زمانی، بازار میلگرد تقریباً بدون تغییر باقی ماند در حالی که سایر محصولات فولادی مانند تیرآهن نوساناتی را تجربه کردند. این رفتار قیمتی حاکی از آن است که در شرایط فعلی، بازار بیش از آنکه تحت تأثیر عوامل داخلی باشد، از تحولات محدود جهانی و نرخ ارز تبعیت می‌کند.
از سوی دیگر، بازار ارز در تمام طول هفته در کانال ۸۹ تا ۹۲ هزار تومانی در حال حرکت بود که نهایتاً در روز چهارشنبه ۱۵ اسفند ماه در محدوده ۸۹ هزار و ۴۰۰ تومانی تثبیت شد.
افت قیمت سنگ آهن در چین/ رشد قیمت میلگرد در بازار آهن متوقف شد  اتحادیه صنفی آهن و فولاد ایران
ناگفته نماند، پس از آخرین دور از تعرفه‌های ترامپ و اقدامات متقابل از سوی کانادا و چین، ترس از تشدید جنگ تجاری جهان را فرا گرفته، به گونه‌ای که دلار آمریکا در برابر سایر همتایان اصلی خود در نزدیکی پایین‌ترین سطح سه ماهه خود قرار گرفت.
در بحبوحه نگرانی‌ها در مورد رشد جهانی به دلیل تعرفه‌های تک به تک و برنامه‌های اوپک پلاس برای افزایش تولید در آوریل، نفت نیز برای سومین روز متوالی کاهش یافت.
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جست و جو بیشتر ...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors